WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 wint ook derde bekerwedstrijd

In de Oldegaarde-derby tussen Coal en Spartaan’20 heeft de tweedeklasser het de eersteklasser niet echt lastig kunnen maken. Spartaan’20 zette Coal onmiddellijk na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Frank van den Berg onder druk. Met name het prima middenveld van de Spartanen zorgde voor het verschil en liet de verdedigers Ă©n de aanvallers goed functioneren.

Al binnen vijf minuten waren Talib Azaroiali en Rowendey Schoop dichtbij een openingstreffer. In de 7e minuut sneden Osman Tozlu en Shayron Curiel prima combinerend door de Coal defensie en bood dat Rowendey Schoop de gelegenheid om doeltreffend uit te halen: 0-1.

Coal kwam vrijwel niet aan aanvallen toe, maar in de 10e minuut schoot Quincy Pheral de bal ineens buiten bereik van Spartaan’20-keeper Delano Kortstam op de paal. Dat was dus even schrikken. Kort hierna was het Raygivano Dompig die aan de andere zijde de bal snoeihard op de binnenkant van de linkerpaal langs Coal-keeper Gazi Gecinen schoot. De bal vloog vervolgens achter de keeper langs naast de rechterpaal over de achterlijn, een toverbal dus. Dompig kreeg in de 24e minuut alle gelegenheid om toch zijn treffer te maken, maar vrij voor de keeper leverde hij een veel te slap schot af. De 0-2 kwam even later vanaf zijn schoen toch op het scorebord, toen hij uit een hoekschop hard raak schoot.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Coal mocht nog een keer aftrappen: binnen de minuut lag de bal in het netje doordat Rowendey Schoop  de prima voorzet van Raygivano Dompig in het doel werkte, 0-3.

Dompig bleef gaan en bood in minuut 49 met weer een prima voorzet de volledig vrijstaande Nathan Bernadina de gelegenheid de bal in het doel te koppen, maar deze produceerde slechts een heel zacht kopballetje dat keeper Gecinen simpel kon vangen. Enkele minuten later was het toch raak voor Bernadina na een gave voorzet van Shelton Wijngaarde: 0-4. En in de 61e minuut bolde het net voor de vijfde keer. Nou ja, echt bollen deed het net niet want de vrije trap van Enes Ozturk was veel te zacht in de korte hoek, maar de Coal-keeper verwerkte de bal zo beroerd dat deze toch het doel in rolde, 0-5.

Coal kon er evenals in de eerste helft niet veel tegenover stellen. Wel was er een grabbelmoment voor het doel van Spartaan’20 toen de hele verdediging de bal miste of half raakte voordat de Spartaan-keeper de bal kon oppakken, dit uiteraard tot teleurstelling van alles wat Coal een goed hart toedraagt. De 1-5 verscheen echter alsnog op het bord: diep in blessuretijd was het Sven Hagendijk die mis koppende verdedigers van Spartaan’20 wist af te straffen. Scheidsrechter Frank van den Berg floot daarna meteen voor het einde.

Spartaan’20 beĂ«indigde de eerste bekerronde met een derde overwinning en plaatste zich daarmee voor de tweede bekerronde. Volgende week start de competitie met een uitbeurt bij TOGB.