NieuwsNieuws 2023/2024

Ons verslaggeverskoppel Ben en Frans leverden de quotes die leiden tot het volgende verslag van Spartaan’20 – Capelle, 1/8 finale beker.

Een natte bedoening was het aan de Oldegaarde. En uiteindelijk ging Spartaan’20 ook nat. Het twee klassen hoger (maar zeker niet twee klassen beter) spelende Capelle bleek in 90 minuten aantrekkelijk voetbal net een maatje te groot. Met 1-3 trokken de Capellenaren aan het langste eind. Twee arbitrale beslissingen in het nadeel van Spartaan’20 bleven lang stof tot napraten.

Spartaan’20 begon uitstekend aan de wedstrijd en al na vijf minuten lag de 1-0 in het net. Een fraaie combinatie eindigde op de schoen van Wembley Paulino Reyes die de bal beheerst binnen tikte. Het spel golfde hierna op en neer, met dreiging voor beide doelen. Na ruim een kwartier zag scheidsrechter Gommans zo’n beetje als enige een strafschop in een duel om de bal op de rand van het zestienmetergebied. Capellenaar Fanny Waandels pakte het cadeautje dankbaar uit en schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek, onbereikbaar voor de jonge Spartaan’20-doelman Jaythly Juana, die vaste keeper Migael Essajas overigens prima verving.

In de 23e minuut was het opnieuw raak voor Capelle. Na een fraaie aanval zorgde Steven Edwards voor de 1-2. Na ruim een half uur leek de 2-2 op het bord te komen, maar de doorgebroken Lluis Baldeh Baldeh werd -ruim buiten ‘de zestien’- grof tegen de grond gewerkt door Capelle-doelman Ard de Vries. Tot ieders verbazing trok de arbiter slechts geel, waar rood de enige juiste kleur kaart zou zijn geweest. Nadat Baldeh was opgelapt. leverde de vrije trap niets op. Ook hierna waren er kansen voor de thuisploeg, maar de pauze brak aan met 1-2.

Na rust een aanvankelijk behoorlijk ander beeld dan voor de thee. Capelle zette extra aan en Spartaan’20 moest terug. Het leidde in de 65e minuut tot de min of meer logische 1-3 en opnieuw was Fanny Waandels voor Capelle de gevierde man. De wedstrijd leek beslist, maar toch toonde Spartaan’20 veerkracht en creĂ«erde het nog een aantal aardige kansen. Enkele goede schoten gingen voorlangs, maar de verdiende aansluitingstreffer bleef uit en Capelle hield de boel daarna vakkundig dicht.

Soms zit het mee, soms zit het tegen, met die constatering moest iedereen vrede hebben. Capelle bekert verder, de Spartanen kunnen zich vanaf nu volledig op de kampioensstrijd richten. Gelet op het getoonde spel in deze wedstrijd mag men die strijd met vertrouwen tegemoet zien.

Voordat weer sprake is van een competitiewedstrijd (23/3 bij CVV Zwervers uit), gaat Spartaan’20 eerst nog op 19/3 op bezoek bij vierdedivisionist Nieuwenhoorn, een wedstrijd in het kader van de BETCITY-cup.