De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”

Op 22 september hebben we i.v.m. de samenwerking met de stichting YOUZ (https://www.youz.nl/) al de basispositie nummer 7 onder de aandacht gebracht, vanwege het omgaan met genotmiddelen. We gaan nu in een serie alle posities nog even doornemen. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels.

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.positie_1_basiselfvanspartaan1500x2100-722x1024

We beginnen de serie met positie 1, de doelman. Aan die positie is de regel “Echte Spartanen discrimineren niet” toegekend.

Een wijds begrip, dat zelfs misverstanden op kan wekken. Maar wist je dat een minder getalenteerde medespeler bij combinatievoetbal uitsluiten ook discriminatie is? Als je die nooit een bal geeft kan hij zich niet goed ontwikkelen, wat zelfs ten koste kan gaan van de teamprestatie op het eind van het seizoen.

Voorkom discriminatie. Speel met iedereen samen.