De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20” positie ⑫; deel ③

Voor de scherpe observeerder is het publiek een eindeloze bron van studie. Zo zagen we in de finale van een nacompetitie een mooi voorbeeld. Een verdediger ramt de bal weg en die komt met een grote boog in de buurt van de zijlijn naar beneden. Er volgt een kopduel van middenvelders en de bal gaat uit. Er kunnen zich – afhankelijk van welke supporters er langs de lijn staan – 3 verschillende scenario’s ontwikkelen.

1 Er staan supporters van FC Thuisclub en die wijzen naar rechts, schreeuwend dat de ingooi voor hun is. Wat doet de scheidsrechter?
2 Er staan supporters van FC Uitclub en die wijzen naar links, schreeuwend dat de ingooi voor hun is. Wat doet de scheidsrechter?
3 De supporters staan door elkaar en het ene deel wijst naar links en het andere deel wijst naar rechts. Een hels kabaal volgt, maar . . . wat doet de scheidsrechter?

Het leuke is, dat de scheidsrechter in alle drie gevallen hetzelfde doet. Hij trekt zich niets aan van de commotie buiten het veld, hij kijkt rustig naar zijn assistent langs de lijn en hij volgt het advies dat die assistent hem met een vlagsignaal heeft gegeven.

Krijgt FC Thuisclub het balvoordeel? Dan krijgt hij van hen een applausje en zal hij er volgens FC Uitclub niets van kennen (sic!). Krijgt FC Uitclub het balvoordeel dan zullen alle reacties omgekeerd zijn.

Misschien staat er nog een rapporteur van de KNVB te kijken. Ongeacht de genomen beslissing vermeldt hij in zijn rapport dat de samenwerking tussen het arbitrale trio goed is. Een rapport over het publiek wordt niet geschreven. Niet interessant genoeg? Niet ter zake doende?

Inderdaad. Het maakt kennelijk niet uit, hoe het publiek er over denkt. Kunnen we het toch net zo goed rustig houden?
= = = = =
Wil u het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)