De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”positie_3_basiselfvanspartaan1500x2100-722x1024

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 3, de rechter centrumverdediger. Aan die positie is de regel “Veroorzaken geen overlast op het terrein en daarbuiten” toegekend.

De regel “Veroorzaken geen overlast op het terrein en daarbuiten” geeft grenzen aan, die verder niet nader bepaald zijn. Het hangt dus van jezelf af, hoe je er mee omgaat.

Voorbeeld: Spartaan’20 probeert het voetballen in de gebouwen te beperken, om overlast te voorkomen. Maar . . ., sta je met de bal aan je voeten in de gang voor de kleedkamer te wachten? Natuurlijk is het dan leuk om een langslopende functionaris een panna te geven. Als het lukt ben je even de held en zal niemand daar (over)last van ervaren. Maar in die kleine ruimte wild met die bal om je heen schieten, of er hard achter aanhollen? Dat kan dan weer niet!

Voorkom overlast. Bedenk waar de grenzen zullen liggen.