De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”positie_2_basiselfvanspartaan1500x2100-722x1024

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 2, de rechter vleugelverdediger. Aan die positie is de regel “Laten de terreinen en opstallen netjes achter, uit en thuis” toegekend.

“Netjes achterlaten” betekent niet alleen dat je je lege flesje sportdrank in de prullenbak deponeert. Het betekent ook dat je niets kapot moet maken. Natuurlijk heb je in de speeltuin klimrekken en klimtouwen. Die zijn uitermate geschikt om op te klauteren. Maar een doelnet, of een dug-out? Daarbij kan het echt niet. Naast materiele schade kan je ook persoonlijk letsel oplopen.

Voorkom problemen. Hou het netjes.