De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 11, de linker vleugelaanvaller. Aan die positie is de regel “Houden zich in Spartaankleding ook buiten de vereniging aan de regels” toegekend.

Het klinkt misschien wat raar, maar niets is menselijker dan kuddegedrag. Mensen willen graag laten zien, waar ze bij horen. Het samen dragen van clubkleuren bindt groepen met gelijkgestelde interesse. Dat kan een krachtige leidraad zijn om een gezamenlijk doel na te streven.

Spijtig genoeg levert het ook een nadeel op. Je kan je zelf zo makkelijk – bijna ongemerkt –  mee laten slepen in ongewenst groepsgedrag. Zelfs als je je niet mee laat slepen in dat gedrag zal toch de hele groep er op worden aangekeken, inclusief jij in je Spartaanshirtje.

Spartaan’20 is er niet bij gebaat, als de club in verband wordt gebracht met ongenoegens in de samenleving. Daarom deze regel. Ben je herkenbaar als Spartaan, dan representeer je de hele vereniging! En als vereniging staat Spartaan20 voor . . ., afijn, lees alle regels nog maar eens door.

En eigenlijk gelden al die regels die we inmiddels hebben behandeld altijd en overal voor iedereen.

Voorkom negatieve beeldvorming over jouw club, wees een Echte Spartaan.