positie_8_basiselfvanspartaan158x178De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 8, de aanvallende middenvelder. Aan die positie is de regel “spelen in correct tenue” toegekend.

1933-spartaanHet tenue van een voetbalclub is niet zomaar tot stand gekomen. Op historische gronden zijn de clubkleuren bepaald en voor de echte clubmensen hebben ze een emotionele betekenis. Op oude foto’s zie je misschien wel dat ons zwarte shirt helemaal vergrijsd is door het wassen. In die tijd was er schaarste aan alles, dus een kapotte kous werd soms vervangen door een niet geheel bijpassende sok, maar dat deed niets af aan het clubgevoel.

In de huidige tijd zijn de mogelijkheden tot uniformiteit in clubkleding bepaald groter. De uitstraling bij een wedstrijd, als alle spelers in de – met clublogo gesierde – uitrusting het veld betreden, moet je niet onderschatten.

Het lijkt misschien wel grappig om een witte kous aan je rechterbeen te doen en een paarse aan je linker en (dat trekt pas goed de aandacht!) een medespeler die de paarse kous juist aan het rechterbeen doet en de witte links. Maar opvallen moet je doen door je voetbalvaardigheden ten dienste van het team te stellen.

Voorkom  ergernis bij de echte clubmensen, speel in correct tenue.