positie_7_basiselfvanspartaan1500x2100-722x1024De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 7, de rechter vleugelaanvaller. Aan die positie is de regel “Jeugdleden roken niet en drinken geen alcohol” toegekend.

De makkelijkste regel. Je zegt gewoon: “het mag niet!”. Maar vele rokers, die dit verbod van hun vader kregen, zijn het stiekem toch gaan doen. Iets, waar ze nu nog spijt van hebben. Daarna kwamen er al die gezondheidsproblemen die op het roken waren terug te voeren, maar nog steeds lijkt stoppen nagenoeg ondoenlijk. Er niet aan beginnen is veel effectiever, vandaar deze regel.

Bij alcoholconsumptie zijn er een paar ongewenste combinaties, zoals
 – alcohol en jeugd
 – alcohol en verkeer
Er is ook de combinatie alcohol en familie en dat kan leuk en gezellig klinken, maar ook hier heeft de medaille een keerzijde. Regel 6 indachtig – “Spartanen helpen elkaar” – herinner ik jullie aan het bestaan van gespecialiseerde organisaties.

Zijn er jeugdspelers die hulp nodig hebben? Of juist ouders van jeugdspelers? Aarzel niet en zoek die hulp. Kijk op www.youz.nl

Voorkom  lang slepende ellende, begin niet met genotmiddelen in je jeugd.