positie_6_basiselfvanspartaan227x204De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20”

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 6, de verdedigende middenvelder. Aan die positie is de regel “Helpen elkaar waar nodig” toegekend.

Als een medespeler is omringd door tegenstanders en er dreigt balverlies, dan ga je hem helpen. Logisch. Je gaat dan een positie innemen, waarbij die medespeler de bal aan jou kan overspelen. Gelijktijdig roepen trainers, leiders en toeschouwers aanwijzingen als “aanbieden!”, waarna jullie proberen de combinatie te voltooien.

Maar niet alleen tijdens de wedstrijd kan je elkaar helpen. Rotzooi maken in de kleedkamer, omdat een ander corveedienst heeft? Nee, toch?  Dan maak je de rommel niet groter, maar je helpt hem door jouw rommel netjes in de prullenmand te gooien (wel rustig, natuurlijk).

En het zijn niet alleen teamgenoten die je kan helpen. Ken je regel 2 (Laten de terreinen en opstallen netjes achter, uit en thuis) nog? Door hier gehoor aan te geven help je de vrijwilligers die de opstallen onderhouden. Blubberschoenen klop je buiten af en niet in de gang, of de kleedkamer, bijvoorbeeld.

Voorkom  dat een clubgenoot zich in de steek gelaten voelt. Help elkaar.