De “BASIS ELF VAN SPARTAAN’20” positie_5_basiselfvanspartaan1500x2100-722x1024

We gaan verder met de serie afspraken die aan veldposities zijn gekoppeld. Ten overvloede, je brengt niet alleen de basisregel van je eigen veldpositie in praktijk, maar alle regels. Wil je het hele veld nog eens zien? Gebruik dan de link voor Normen en Waarden (https://www.spartaan20.nl/de-club/normen-en-waarden/)

Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren, je hoeft ze ook niet klassikaal te scanderen. Maar als je een echte Spartaan wilt zijn moet je je er wel naar gedragen. En bezoekende ouders geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Positie 5, de linker vleugelverdediger. Aan die positie is de regel “Praten Nederlands” toegekend.

Het hebben van een tweede moedertaal is makkelijk en belangrijk. Bij familiebezoek in landen, waar de (voor-)ouders vandaan komen is het  prachtig als familie elkaar kan begrijpen. Een andere taal gebruik je dan om jezelf verstaanbaar te maken.

Diezelfde noodzaak tot begrip is er in de vereniging. Ook daar moet je je verstaanbaar maken (dat kan zonder schreeuwen, hoor), maar sommigen gebruiken hier een andere taal juist om niet door iedereen verstaan te worden. Vaak is dat met een bedenkelijke reden.

Vandaar de afspraak om op Spartaan Nederlands te spreken, zelfs met je zusjes of broertjes.

Voorkom onbegrip, praat in het Nederlands.