Zaterdag 20 mei werd het Bas van Dongen – Tokheim Quality Toernooi gehouden op de velden van Spartaan’20. Een toernooi voor Onder 13-jarigen.

Onder, aanvankelijk, ideale weersomstandigheden werden de wedstrijden gespeeld. Een verheugende ontwikkeling t.o.v. voorgaande jaren was het veel grotere aantal doelpunten dat kon worden begroet. De stortbui tijdens de finale werd zelfs niet als hinderlijk beschouwd.

Bas van Dongen vond altijd al dat de sportiviteitsprijs de belangrijkste beker was die je kon winnen. Fijn dat zijn nagedachtenis in ere werd gehouden, doordat zijn club op zijn toernooi deze prijs kreeg toegekend door de (neutrale) toernooicommissie van Tokheim. En moge Spartaan’20 de sportiviteit steeds laten prevaleren.

Arbitrage. Een belangrijk onderdeel bij een toernooi. Bij een zwaar toernooi als het Bas van Dongen Tokheim Quality Toernooi bleek weer eens, hoe kwetsbaar de arbitrage is. Diverse blessures leidden ertoe, dat de finale tussen Alexandria’66 en Spartaan’20 eigenlijk door de trainer van Spartaan zou moeten worden gefloten. Zeker, die trainer is ook als scheidsrechter van hoog niveau, maar je wilt het toch liever anders.

De oplossing kwam van het arbitrale trio, dat was aangesteld voor de nacompetitiewedstrijd van JO17-2 tegen Sliedrecht. De heren M. Kose, L.A. van Maaskant en A.J. van Slobbe leidden na hun eigen wedstrijd ook nog eens de finale in goede banen. Geweldig, mannen!

eindstand:
1 RKSV SPARTAAN’20
2 ALEXANDRIA’66
3 HVV HOLLANDIA
4 WV-HEDW
5 AFC’34
6 USV ELINKWIJK

Van al die voetballers die in de loop der jaren bij Spartaan’20 zijn benoemd tot beste speler van het toernooi zijn er een aantal in het Nederlands Elftal terecht gekomen. De laatste was Quincy Promes (2008; Maasstad Toernooi). Wie wordt zijn opvolger? Misschien wel Skip te Beest, de beste keeper, maar dan wel als doelvrouwe bij de Oranje Leeuwinnen!

SPORTIVITEIS PRIJS     RKSV SPARTAAN’20
TOPSCOORDER     Hassan Ercan RKSV SPARTAAN’20
Beste Keeper(ster)       Skip te Beest WV-HEDW
Beste Verdediger Mees Manshanden HVV HOLLANDIA
Beste Middenvelder Ilias Dardour ALEXANDRIA’66
Beste Aanvaller Calvin da Veiga Fortado RKSV SPARTAAN’20