De race naar de 1e Divisie kent voor B1 nog Ă©Ă©n te nemen hindernis. Dankzij de zwaar bevochten 2-1 thuis-winst op de Graafschap en het eerdere 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd hebben de mannen van coach Maikel van Pul de finale van de nacompetitie bereikt. Tegenstander hierin is het gecombineerde opleidingsteam van VVV Venlo / Helmond Sport. De wedstrijd wordt zaterdag 11 juni gespeeld, op neutraal terrein ergens tussen Rotterdam en Venlo, nadere mededeling daarover volgt.

Het ging zoals gezegd niet gemakkelijk tegen De Graafschap. Na een sterke beginfase waarin enkele mogelijkheden werden verprutst, nam het aanvankelijk wat afwachtende De Graafschap het initiatief over. Spartaan’20 bleef wel de speltechnisch betere ploeg. Vijf minuten voor de pauze leek de 1-0 een feit, maar de snoeihard ingeschoten bal ketste via de onderkant van de lat terug het veld in. Extra zuur was het dat De Graafschap in de aansluitende counter de 0-1 wist te scoren. Op slag van rust kreeg Spartaan’20 een unieke kans op de gelijkmaker, toen een penalty werd toegekend na een lichte overtreding op Zakaria Eddahchouri. Bovendien kreeg de tegenstander rood. Helaas, de penalty verdween ruim naast het doel.

b1-de graafschap gemiste strafschop

Enigszins geknakt zochten de Spartanen de thee op, maar coach Maikel van Pul met zijn staf zette de koppies omhoog en de neuzen weer de goede kant op, zo bleek direct na de pauze. Met enkele snellen aanvallen en veel strijd werd De Graafschap teruggedrongen en dat leverde enkele grote kansen op. Binnen zeven minuten had dit het maximale resultaat. Eerst was het Maurice Lopes die fraai tegendraads de gelijkmaker binnenkopte en nog binnen dezelfde minuut stond de 2-1 op het bord. Een prachtige actie van Oguzhan Demirel, een prima voorzet en Zakaria Eddahchouri die fraai voor zijn tegenstander komt en vallend inkopt!

b1-de graafschap de 1-1 2b1-de graafschap de 1-1

Waar iedereen verwachtte dat vervolgens zou worden doorgedrukt, pakte dit toch anders uit. Mede door enkele noodzakelijke wissels en omzettingen verdween de grip op het middenveld en de snelheid uit de aanval en kwam De Graafschap terug in de wedstrijd. Toch kreeg het niet echte grote kansen, want de Spartaanse verdediging stond voortdurend sterk opgesteld. Niettemin kwam het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter als een opluchting.

Met de dezelfde spelopvatting Ă©n inzet moet de klus kunnen worden geklaard in de finale. Succes!