Na een zware competitie waarin lange tijd werd meegedaan om het kampioenschap maar die race net niet werd volgehouden, is het B1 in de nacompetitie toch gelukt de promotie af te dwingen naar de 1e Divisie. Het grootste compliment geldt natuurlijk de spelers, die als hechte groep de teleurstelling van een gemist kampioenschap prima verwerkten en direct volop geloofden in een toch mooie seizoensafsluiting; en uiteraard deed de staf daarin ook belangrijk werk.

De finale tegen het O17 opleidingsteam VVV Venlo / Helmond Sport werd op overtuigende wijze gewonnen. Na een wat voorzichtig begin in de eerste minuten werd al snel vol de aanval gezocht. Het leidde in 6e minuut al tot de eerste treffer. Een vrije trap vanaf rechts en een slim hakballetje zorgden er voor dat de bal voor de voeten van spits Zakaria Eddahchouri belandde en die schoof de bal beheerst binnen. Het overwicht werd behouden en er volgden nog meer kansen. Rogyaer Michiel, een van de uitblinkers, en Zakaria Eddahchouri waren dichtbij een tweede treffer maar de VVV verdediging bracht enkele malen redding net voor de lijn. Pas na een half uur was er het eerste gevaar aan de andere kant, toen doelman Giovanni de Man een kopballetje uit de hoek moest tikken. In de hieropvolgende Spartaan-aanval viel de verdiende 2-0. Shairo Lopes Barbosa verzond een prachtige pass op Henry Foley en die schoof de bal even zo mooi in het net.

b1promotie 1e doelpb1promotie kans1ehb1promotie kans1eh-b1promotie 2e doelp

Binnen vijftig seconden na rust viel feitelijk de beslissing. Oguzhan Demirel zette prima voor vanaf rechts en weer was het Zakaria Eddahchouri die binnen schoot: 3-0. Of het daarna de beginnende vermoeidheid was, of dat in de hoofden sloop dat men er al dacht te zijn? Feit was dat VVV Venlo / Helmond Sport gaandeweg de tweede helft voor meer dreiging ging zorgen, veel meer in ieder geval dan men voor de pauze had laten zien. Eerst belandde nog een kopbal op de lat buiten bereik van Giovanni, maar met nog een kwartier te gaan viel toch de 3-1. Enige onrust maakte zich meester van de vele meegereisde Spartaan-supporters, zeker toen met nog enkele minuten te gaan opnieuw de lat hulp moest bieden aan onze doelman. In de counters waren er tegelijk volop mogelijkheden om de zaak echt te beslissen, maar dat duurde tot de laatste minuut. Invaller Maurice Lopes stond op de juiste plek om de 4-1 binnen te schieten en toen kon het feestje los! Complimenten en verdiende felicitaties aan spelers, staf Ă©n de vele aanwezige ouders die hun zoons gedurende het seizoen veel hebben gesteund bij de wedstrijden.