NieuwsNieuws 2017/2018

Kampioen worden doe je niet ieder jaar in je voetbalcarrière.
Spartaan’20 heeft de kampioenen dan ook weer in het zonnetje gezet tijdens het kampioenenbal!


Spartaan’20 JO11-12
JO11-12 is een team vanuit de schoolsportvereniging Katendrecht. Het team is een mengeling van 2e jaars F en 1e jaars E. Ze hebben het prima gedaan en de jongens mogen dan ook trots zijn op de titel. Het team startte eigenlijk helemaal niet zo goed, maar na een paar wedstrijden ging het lopen en in de laatste wedstrijd moest het gebeuren. Na de 1-0 winst op HBSS was het kampioenschap binnen. Leidster (moeder van Emre) heeft niet veel voetbalverstand zegt ze zelf, ze heeft er hard voor moeten werken dit jaar om alles goed te regelen, de bloemen ook voor haar waren dan ook dikverdiend. JO11-12 van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.


Spartaan’20 JO11-10
Ook een team van de schoolsport, de jongens spelen al een tijd samen. Ook dit seizoen hebben ze het weer prima gedaan en de jongens mogen dan ook trots zijn op de beker. De spelers zijn allemaal 2e jaars, dus zowel het fysieke en het technische zijn aanwezig in dit team. Niet alleen in het veld ging het goed, zeker daarbuiten gingen de spelers leuk met elkaar om. De trainingsopkomst was goed en je zag de spelers met de week beter gaan spelen. Na een spannende pot op de finaledag van de KNVB beker wonnen de mannen van leiders Philip en Mohamed uiteindelijk met 5-1! Spartaan´20 JO11-10 van harte gefeliciteerd met de bekerwinst.

          

 

De KNVB heeft helaas dit jaar de standen niet openbaar gemaakt van de JO9 competities. Men zegt: deze kinderen zijn bij iedere gewonnen wedstrijd kampioen, dus daarom willen we onze JO9 kampioenen dan ook in het zonnetje zetten. En wat hebben we weer een lol gehad met de activiteiten die even niets met voetbal te maken hadden. Zwemmen was een groot feest en laten we het maar niet hebben over de ballenbak met 80 kids. Ze weten nu echt dat wij van Spartaan’20 zijn! Ook volgend seizoen gaan we weer van deze leuke activiteiten organiseren, mede dankzij de opbrengst van de sponsorloop, waarvoor grote dank aan de ouders!
Alle spelers van de JO9 ontvangen een mooie medaille en een certificaat van de club.

 

 

Spartaan’20 JO9-14 en 13
Spartaan’20 heeft de laatste jaren veel meer recreatief voetbal gekregen. We zijn er heel blij mee, omdat we nu veel meer spelers kunnen laten spelen voor onze mooie club, gewoon om een leuke tijd hier te hebben als jeugdspeler. Deze twee teams zijn veel spelers geboren in 2011 en enkele in 2010. Dit jaar zijn de meeste voor het eerst gaan voetballen en dat is ze goed afgegaan. Veel spelplezier, mooie doelpunten en het belangrijkste is: nieuwe vriendjes gemaakt om lekker mee te voetballen. De trainers van de teams Marco Zwaal, Marco van de Laar, Sergino en Jimmy hebben dan ook genoten van jullie spelplezier. Volgend jaar worden jullie weer anders ingedeeld, dus veel succes en voor jullie een dikverdiende medaille en certificaat!

 


Spartaan’20 JO9-11 en 12
Deze 2 teams zijn voor een groot deel geboren in 2010 en sommige gaan volgend jaar al weer naar de JO11. Twee teams waar de trainingsopkomst goed was en het voetballen steeds beter werd. Vooral het samenspelen en hard werken leerden ze van de trainers Adirson, Didi, Michel en Henke op de trainingen en dat zag je goed terug in de wedstrijden. Veel tegenstanders hebben dan ook de overwinningen moeten laten aan Spartaan’20, dus er zijn heel wat kampioenschappen gevierd! Spelers en begeleiding bedankt en veel succes volgend seizoen.


Spartaan’20 JO11-8
Spartaan’20 JO11-8 heeft een heel leuk seizoen gehad. Jammer genoeg behaalde het net niet de finale van de KNVB-beker, de mannen verloren de halve finale met penalty’s. De kampioenswedstrijd thuis tegen Coal werd wel overtuigend gewonnen. Het team van trainers Rinesh en Ricardo hebben het dan ook meer dan verdiend. De mannen lieten iedere week goed voetbal zien en het positiespel was meer dan behoorlijk voor het JO11-8 niveau. Het team bestaat uit jongens die allemaal al een paar jaar bij ons spelen en de teamspirit is dan ook groot. Dat was goed te zien na het laatste fluitsignaal van de kampioenswedstrijd.
Confetti, vuurwerk en natuurlijk de bloemen van het bestuur mochten niet ontbreken. In de kleedkamer en in de kantine ging het feestje vrolijk door! Veel succes volgend jaar.

 

 

Spartaan’20 JO9-10
Spartaan’20 JO9-10 is een schoolsportteam. Trainen op Katendrecht en spelen voor Spartaan’20 in het mooie zwarte shirt. Alle spelers wonen ook op de Kaap, dus ze kennen elkaar goed en dat was ook te zien op het veld. De leiders Robert, Misha en Tom maakten er een echt team van en het ging ook iedere week beter. Volgend jaar gaan de meeste spelers allemaal naar het halve veld, dus dat wordt nog harder trainen voor de mannen. Ook voor jullie de dikverdiende medaille en certificaat. Spelers en begeleiding bedankt en veel succes volgend!

 


Spartaan’20 JO9-9 en 8.
Bijna alle spelers van deze teams zijn al een jaar lid bij Spartaan’20 en de meeste gaan dan ook over naar de JO11 teams. Dit jaar speelden ze een paar klassen hoger en dat hebben ze prima gedaan. Wat wel opviel, is dat de spelers op een zaterdag er wel waren maar sommige de training oversloegen, dat is jammer. Dus ouders, probeer volgend seizoen meer te komen trainen, dat is ook beter voor hun ontwikkeling. Ondanks dat was het weer een leuk seizoen en veel succes volgend seizoen! Ook voor jullie de medailles en een certificaat.

 


Spartaan’20 JO9-7
Een team van allemaal jongens die geboren zijn in 2011 en al aardig kunnen voetballen. De beleving is al groot en de drang naar presteren zit er al een beetje in. Dit jaar hebben de kleine mannen van trainers Marc en Papasito het heel goed gedaan. Vaak een tegenstander 2 jaar ouder en veel groter en toch de winst voor onze mannen. Het begon natuurlijk heel onwennig, maar al heel snel ging het spel vooruit en het was dan ook genieten. Nu weer naar volgend jaar, weer een stapje hoger en we wensen jullie ook veel succes! Mooie medailles en een certificaat ook voor JO9-7.

 

Spartaan’20 JO11-5
Twee teams 1e jaars JO10 spelers. JO11-5 bestaat bijna helemaal uit de JO9-2 van seizoen 16/17 en een aantal nieuwe spelers. Dit jaar was het in het begin nogal wisselvallig. Niet gek, want spelen in de eerste klasse is niet niks. Wedstrijden waar goed gevoetbald werd, maar soms ook minder goed. Maar trainers Indomar en Didi zijn er toch in geslaagd om er een voetballende ploeg van te maken en ze bleven steeds knokken voor een goed resultaat. In de laatste uitwedstrijd bij BVCB moest gewonnen worden en na de 0-3 winst waren de bloemen binnen. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Nu strijden om een plek in de selectieteams van de JO11.

 

Spartaan’20 JO11-4
Dit is het talenten team van de JO11 leeftijd. Allemaal 1e jaars en dan kampioen worden en de bekerfinale halen, dat betekent dat er kwaliteit rondloopt. Helaas ging de bekerfinale verloren, maar je kunt niet altijd alles winnen. Ook dit team speelt voor het grootste gedeelte al wat langer bij elkaar en dat is toch goed te zien in het spel wat ze neerleggen op de groene mat.
Dit seizoen speelde men tegen bijna alleen maar 2e jaars en het lengteverschil was soms echt enorm. Maar voetballen kunnen ze en dat hebben ze dan ook vaak laten zien. Veel discipline, positiespel, mooie dribbels en hard werken voor een goed resultaat. Trainer Dennis en leider Jeffrey hebben de spelers klaargestoomd voor de JO11 selectie en nu mogen ze aan trainers Carlo en Raoul laten zien wat ze allemaal kunnen. Veel succes volgend seizoen en gefeliciteerd met het kampioenschap!

 


Spartaan’20 JO13-1
Als amateurclub spelen in de 1e divisie is al supermooi, maar wat er nu is gebeurd kunnen we eigenlijk nog steeds niet geloven. Onze JO13-1 gaat spelen in de Eredivisie hoog! Dit betekent spelen tegen de echte top van Nederland. Eindigen bij de eerste 4 was het doel, werd gehaald en dat was genoeg.
Deze prestatie is een echte teamprestatie. Geen super-uitblinkers, maar een zeer goede mix van spelers die voor elkaar door het vuur gaan en begeleiding (Rick, John en Karim) die precies weet hoe de jongens het vertrouwen te geven wat nodig is om te presteren op het veld. De meeste jongens spelen al jaren voor onze mooie club en sommige speelden vorig seizoen nog in de JO13-3 en zelfs eentje de JO13-4. Dus je ziet dat een jaar wat lager spelen helemaal geen kwaad kan voor de ontwikkeling als voetballer, om daarna in een hoogste team te komen.
We hebben erg genoten van de thuiswedstrijden, tegen grote BVO clubs die hier met de staart tussen benen heen kwamen en meestal ook zonder punten naar huis gingen. Thuis winnen van onze samenwerkingspartner Sparta en zeker de uit-overwinning tegen PSV Eindhoven zullen lang bij blijven.
De spelers die deze prestatie hebben neergezet gaan, jammer voor hen, het spelen in de Eredivisie niet meemaken; zij gaan over naar de JO15, de volgende lichting zal dit moeten gaan doen. En helaas moeten we afscheid nemen van trainer Rick. Door werkzaamheden moet hij een jaartje wat rustiger aan doen, maar hij blijft wel verbonden aan de club. En oh ja, we zouden het bijna vergeten maar ze wonnen ook nog de Rijnmond cup!
Spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd met de promotie en veel succes volgend jaar in de JO15.

 

Spartaan’20 JO11-1
JO11-1 pakte maar liefst 3 prijzen dit jaar. De spelers van trainer Raoul en leider Romie hebben een lang en zwaar seizoen gehad. Het team bestaat uit veel spelers die al vanaf hun 6e jaar bij ons spelen en dat maakt het succes nog mooier. Als het voetballend even niet ging, werd er gewoon harder gewerkt voor een goed resultaat. De eerste prijs was de KNVB-beker die na een spannende wedstrijd met penalty’s werd gewonnen. De volgende prijs was de Rijnmond-cup, ook deze wedstrijd werd pas beslist in de laatste minuten van de wedstrijd door Schoonhoven te verslaan. En ten slotte werd in de laatste wedstrijd van de competitie met een grote overwinning het kampioenschap binnengehaald. Dus de bekroning op een super-jaar! Na afloop was het dan ook groot feest op het veld! Alle spelers gaan over naar de JO13 en we wensen ze daar dan ook alle succes toe.

 Spartaan’20 JO15-1
Zoals iedereen weet die een beetje in de voetbal wereld zit, speelt onze vereniging heel hoog met zijn jeugd. Op dit moment staan we zelfs op de tweede plaats van Nederland, waar we dan ook supertrots op zijn. Kunnen we nog hoger? Blijkbaar wel met de al genoemde prestatie van JO13-1, maar ook deze kanjers van JO15-1 zijn een stapje hoger gepromoveerd. Ze gaan spelen in de 1e divisie hoog. De trainers Roy en Didi en grensrechter Jos zijn ook trots op hun prestatie, er had zelfs nog meer in gezeten. Als de jongens eens wisten wat ze allemaal kunnen, dan was meedoen om het kampioenschap helemaal niet gek geweest. Het was in het begin wat onwennig, maar al snel ontstond er een hechte groep die ook veel met elkaar heeft gelachen in de kleedkamer en dat is ook belangrijk. Roy en Didi eisten veel van de spelers, dus 100% instelling, hard werken en respect hebben voor elkaar was ook een belangrijk onderdeel in het behaalde succes. Verder niet te vergeten de grote groep ouders die iedere week weer het team steunde. De volgende lichting staat al weer klaar om het succes voort te zetten. Tuna de keeper en Ali gaan de club verlaten, maar verder gaan alle spelers over naar de JO17 en we wensen ze dan ook veel succes!

 


Spartaan’20 JO9-5 en 6.
Deze talenten zijn geboren in het jaar 2010. De beide teams hebben het fantastisch gedaan. De trainers zijn dan ook dik tevreden, maar je weet het kan altijd beter. Zeker voor sommige wat beter luisteren, dat maakt het voor de trainers en leiders een stukje makkelijker. De spelers moeten komend seizoen de JO9-1 t/m JO9-3 in en dan kunnen ze echt laten zien hoe ze zich de laatste jaren hebben ontwikkeld. Wat heel belangrijk is: ze willen altijd trainen en veel plezier hebben in het spelletje en dat blijft toch het allerbelangrijkste. Ook voor jullie de medailles en een certificaat en veel succes volgend seizoen!

 


Spartaan’20 JO9-3 en 4
Deze twee teams hebben een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. De trainers Admir, Rob, William en Mike hebben dan ook hun beste beentje voor gezet om de jongens te laten groeien tot waar ze nu zijn. Een superleuke groep goede voetballers die veel plezier uitstralen als ze op het veld staan. Hard trainen en alles geven bij een wedstrijd stond voorop en vele tegenstanders hebben dan ook genoten van hun spel. De JO9-3 en JO9-4 speelden 1e klasse en dat was voor JO9-4 soms net te hoog, maar ondanks dat hebben ze het heel goed gedaan. Volgend jaar naar het halve veld, dat is weer een nieuwe uitdaging. Begeleiding bedankt voor jullie inzet en jongens veel succes volgend seizoen.

 

 

Spartaan’20 JO9-1 en 2
JO9-1 en 2 speelden beide in de hoofdklasse, dit is de hoogste klasse van de JO9. Wat hebben ze het weer goed gedaan. Voor het eerste jaar op het kleine veld en dan toch proberen om goed positiespel te spelen. Dat is ze prima gelukt en veel tegenstanders praten dan ook met bewondering over ons veldspel. Hard trainen en vooral luisteren vinden de trainers heel belangrijk en dat ging heel goed. Het was wel heel jammer dat beide teams tegen elkaar stonden in de halve finale van de KNVB-beker, het had eigenlijk de finale moeten zijn. Wat een mooie wedstrijd was dat en daar zag je dat ze aan elkaar gewaagd waren, waar JO9-1 uiteindelijk de winst naar zich toe trok. In de finale was JO9-1 heer en meester en won met 4-0.De beide teams gaan zich opmaken voor het halve veld, wat ook voor hun weer een nieuwe uitdaging wordt.
Spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd en ook voor jullie de medailles en het certificaat.

 

 

Spartaan’20 JO15-5
Spelen in een lager team wordt soms gezien als niet leuk of dat spelers en ouders denken, dat is veel te laag voor mijn kind. Misschien dacht een aantal spelers van dit team ook zo, maar daar denken ze nu wel anders over. Uiteindelijk draait het allemaal om plezier en samen iets willen bereiken. Trouwens, spelen in de 3e klasse is helemaal niet laag, al staat er een lager nummer voor je teamnaam! En ze hebben met trainers Rowan en Radjoe een topjaar gehad. Een goede trainingsopkomst en altijd heel hard werken op de training en in wedstrijden. In de kleedkamer was het altijd heel gezellig en trainer Rowan noemde het ”geweldig”. Lachen, gieren brullen om elkaars grappen, maar zodra ze gingen voetballen dan was het vol gaan voor de overwinning. Onderling veel respect voor elkaar en zelf zei trainer Rowan, dat de spelers hem ook een betere trainer hebben gemaakt. Minder leuk is natuurlijk dat ze echte pubers zijn en voetbal soms belangrijker vonden dan school. School is je toekomst en voetbal is je hobby, ook al blijven sommige jongens dromen natuurlijk…..Spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en veel succes volgend jaar!

 

 

Spartaan’20 JO15-6
Voetballen doe je voor plezier, maar met elkaar iets willen bereiken: dat kan ook als je in een lager team speelt. Het team was divers: JO13 spelers, JO15 spelers en een dispensatiespeler JO17. Maar de puzzel klopte! Trainer Richard is dan ook super trots op de spelers van JO15-6. Wat kan je als trainer nog meer wensen dat ze altijd komen trainen, lol hebben met elkaar, willen presteren op het veld en trainingen. Het team speelde leuk voetbal met een idee erachter. Positiespel was prima, maar een potje hard werken waren de spelers van JO15-6 ook niet vies van.
Strijen was de naaste achtervolger, maar uiteindelijk bleven onze mannen 3 punten voor en na een makkelijke kampioenwedstrijd tegen Heinenoord konden de bloemen worden uitgedeeld en het feest kon beginnen. Super belangrijk dit jaar was de steun van de grote groep ouders en supporters, die dit jaar mede tot een succes maakten.
Spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en veel succes volgend jaar!