Zondag 29 oktober 2017

ZO1 en ZO2 moeten beide  uit tegen Poortugaal, maar de uitgangsposities zijn bepaald niet hetzelfde. ZO3 en ZO4 spelen beide thuis. Natuurlijk valt er over al die wedstrijden wat te vertellen! Mail het verslag a.u.b. naar: wedstrijdverslag@spartaan20.nl

ZO1: Voor het eerste wordt Poortugaal – met de kennis uit het verleden en de huidige stand voor ogen – een zware kluif. Kon Spartaan’20 in de tweede klasse het technisch overwicht nog vaak uitbuiten, in de eerste klasse is dat bepaald geen zekerheidje, want de tegenstanders blijken ook een ruime technische basis te hebben. Andere voetbalvaardigheden, als inzet, fysieke inbreng en teamverband moeten de techniek meer ondersteunen dan we gewend zijn. ZO1 lijkt daarin groeiende, maar of het al voldoende is voor een verrassend resultaat tegen Poortugaal is een vraag, die we komend weekend beantwoord krijgen.

ZO2: heeft wel een voordelige marge t.o.v. Poortugaal en de kansen op een goed resultaat schatten we hier hoger in, Gemakkelijk zal het desondanks niet worden, dus ook jullie moeten putten uit je hele arsenaal aan talenten.

ZO3: krijgt de kersverse fusieclub FC IJsselmonde op bezoek. Zij draaien stevig mee in de top en maken kennelijk makkelijk hun doelpuntjes. Defensief lijken ze kwetsbaarder. Probeer daar dan maar van te profiteren, zou je zeggen.

ZO4: krijgt in Meeuwenplaat een puntloze tegenstander. Daar moet wel bij gezegd worden dat ze in de 3 wedstrijden, die ze tot dusverre hebben gespeeld, wel koplopers MSV’71 en Kethel/Spaland hebben bestreden. ZO4 is zelf trouwens ook medekoploper, dus volg het voorbeeld van die anderen.

Seniorenvoetbal UIT
12.00 Poortugaal ZO2 – ZO2
14.00 Poortugaal ZO1 – ZO1

Seniorenvoetbal THUIS
12.00 ZO3 – FC IJsselmonde 4
12.00 ZO4 – Meeuwenplaat 5

PS: Onze vrijwilligers. We denken nooit aan ze, gewend als we zijn aan hun arbeid.
De juiste tekst die ik eigenlijk moet gebruiken: verwend als we zijn door hun arbeid!
Gelukkig dat ze af en toe de waardering krijgen die ze verdienen. In dit geval is dat via een column op voetbalrotterdam.nl.
Zoek deze link even op via Internet: http://www.voetbalrotterdam.nl/2017/10/de-werkploeg-43-spartaan20/