Spartaan’20 brengt specifieke doelgroep in beweging in Bloemhof

Spartaan’20 trekt vanaf november de wijk Bloemhof in, speciaal om iets te kunnen betekenen voor jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is en voor wie de afstand naar een sportcomplex, door verscheidene problemen, vaak als extra drempel wordt ervaren. De vereniging gaat naar die jongeren toe. Er is hiervoor een samenwerking opgezet met DOCK Feijenoord en SportMEE, dat is gespecialiseerd in het ondersteunen van jongeren met een beperking. Vanaf november biedt de vereniging twee keer per week voetballessen aan op het Violierplein. Ook Rotterdam Sportsupport en de afdeling Sportregie van de gemeente Rotterdam ondersteunen het project.

Onze vereniging is maatschappelijk betrokken en stelt het beleven van plezier in het voetbal en in al haar activiteiten voorop. Het bestuur reageerde dan ook heel enthousiast op de vraag vanuit SportMEE om ook juist deze kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot 13 jaar op het Violierplein aan het voetballen te krijgen. De bedoeling is dat deelnemers trainingen krijgen, meedoen aan de activiteiten die de vereniging organiseert en dat ze vervolgens de stap maken naar de vereniging. Deelnemers kunnen op deze manier vanuit hun eigen wijk wennen aan de vereniging. Afgelopen maandag werd de eerste succesvolle proeftraining gehouden.

violierplein

Uit onderzoek blijkt dat kinderen gemiddeld zeven jaar lid blijven van een vereniging. “De sportvereniging is een fantastisch instrument om duurzaam sporten en een gezonde leefstijl te bevorderen. Een basis die bij veel kinderen in Bloemhof helaas nog ontbreekt. Juist voor deze doelgroep willen we iets extra’s doen.”, aldus vicevoorzitter Dingeman Ooms.