Bij de foto: de bal is nog niet zichtbaar, maar toch onderweg voor Spartaans gelijkmaker

Tevreden met een punt bij GDA

Vooraf werd dit door de Spartanen al gezien als een van de moeilijkere resterende wedstrijden. GDA is in goeden doen sinds de winter en nog niet kansloos voor deelname aan de nacompetitie. Na de 1-1 bevestigde trainer Gokan Akgoz het gevoel: een punt is goed en vandaag het maximaal haalbare.

Spartaan’20 startte best goed met een degelijke aanvalsopbouw en creĂ«erde het eerste kwart van de wedstrijd een overwicht. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Integendeel, het eerste wapenfeit van GDA-zijde na bijna 20 minuten had zomaar raak kunnen zijn na een slippertje van Spartaan-doelman Giovanni de Man. Maar Mohamed Achalhi schrok zo van de kans dat hij de bal weer simpel in de handen van de doelman kopte.

GDA kwam wel allengs beter in de wedstrijd en na een half uur opende het toch de score. Een misverstand in de Spartaan-defensie bood GDA-er Nabil Benlali de kans om de bal over de keeper te koppen en in het net te laten belanden: 1-0.
Spartaan’20 bleef onmachtig zoeken naar openingen. Op slag van rust leek toch een gelijkmaker in de maak. Swendly Albertus werd onderuit gelopen op de rand van ‘de zestien’, Ersin Akdag krulde de bal fraai over de muur richting bovenhoek, maar GDA-doelman Jean Marc Antersijn plukte de bal even zo fraai uit de kruising.

Na de pauze wachtte GDA vooral zijn kansen af in de counter en liet het de Spartanen veel aan de bal. Een serie Spartaanse hoekschoppen leidde eigenlijk tot niets en zoals gezegd was het voor Spartaan’20 opletten geblazen bij de Loosduinse counters, met enkele gevaarlijke schoten net naast. Met nog een klein kwartier op de klok viel toch de gelijkmaker. Enes Ozturk mocht net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen en zag kansen in de korte hoek. En inderdaad, hij verraste de GDA-doelman: 1-1.

Nauwelijks een minuut later was Ersin Akdag in kansrijke schietpositie zelfs dichtbij een mogelijk winnende treffer, maar werd zijn schot prima gestopt door de GDA-keeper. En ook de ingevallen O19-junior Batuhan Saglam was er dichtbij maar hij kogelde de bal over uit een prima voorzet van Hans Kapata. De laatste mogelijkheid was dan weer voor GDA, maar Shelton Wijngaarde was op tijd bij de les om de inzet voor de doellijn weg te halen.

De rustig leidende scheidsrechter Van Horssen telde er nog vier minuten bij, maar dat bracht geen verandering meer in de stand.

Er volgen nu twee thuisbeurten voor Spartaan’20, waarin de definitieve stap naar de titel kan worden gezet. Voor de geĂŻnteresseerden nog de melding van de inhaalwedstrijd OHVV – Kocatepe op 30 maart om 18.30 uur.