Zaterdag 6 mei

Dit artikel is bedoeld om voetballiefhebbers naar ons sportpark te lokken met een samenvatting van de interessantste wedstrijden. De vele mensen die deze rubriek lezen willen echter ook graag informatie over het toernooi om de Rijnmond Cup. En dat is nog niet zo eenvoudig. Zo weten we nu al dat “E1” op 16 mei een halve finale gaat spelen, maar pas 2 dagen ervoor weten we tegen wie. En dan maar hopen dat de tegenstander dan kan komen en niet voor de KNVB aan de slag moet. Maakt u nog een verslag van uw favoriete team? Mail het verslag naar: w.van.der.est@spartaan20.nl

Blikvanger(s) van de week
JO13-2 ontvangt – in een rechtstreeks duel om het kampioenschap in de Hoofdklasse D – Westlandia. Verrassend dat jullie zover zijn gekomen? Nou en of. Verdiend? Opnieuw: nou en of! Nog 1x vol aan de bak, mannen.

JO13-1 krijgt voor de laatste thuiswedstrijd bezoek van de Regionale Jeugdopleiding Brabant United. Een organisatie die nog niet zo lang bestaat, maar de zaakjes kennelijk goed op orde heeft. In alle leeftijdscategorieën doen ze het goed. Beide teams kunnen, vrijuit spelend, laten zien hoe leuk voetbal is.

JO19-1 sluit de competitie af tegen een sterke tegenstander, Alexandria’66. Om een goed gevoel aan deze jaargang over te houden en ter inspiratie voor het volgende seizoen gaan beide teams er ongetwijfeld wat moois van maken. Iets vergelijkbaars gebeurt er hopelijk tussen JO19-2 en DSO.

Jeugdvoetbal (het volledige programma vindt u elders op de site)
09.00 JO13-2 – Westlandia JO13-1
12.00 JO13-1 – Brabant United JO13-1
12.30 JO19-2 – DSO JO19-1
14.30 JO19-1 – Alexandria’66 JO19-1

Seniorenvoetbal
14.30 ZA1 – VVOR 1

Hoewel de 2 directe degradanten nog niet bekend zijn, is wel duidelijk dat ZA1 daar niet toe behoort. Echter, de nummers 11 en 12 in de eindstand moeten naar de nacompetitie om degradatie te voorkomen, waarbij de nummer 11-positie nog vacant is. En dat lot moet Spartaan’20 zien te vermijden. Probleem is, dat er nog 6 andere clubs dezelfde wens hebben en iedereen heeft 2 duels te gaan. Theoretisch heeft Spartaan’20 zaterdag in kampioenskandidaat VVOR de zwaarste tegenstander, maar tegen een voetballende tegenstander maken wij altijd kans! Grijp die kans, heren!

Allemaal veel succes en vooral veel plezier.