Het kĂłn vanmiddag gebeuren en het gebeurde ook: Spartaan’20 na 30 (!) jaar terug naar de eerste klasse. De jeugdopleiding brengt al meer dan twintig jaar vele talenten voort tot aan internationals toe, maar het werd eens hoog tijd dat dit zich zou uitbetalen in de club zelf. En jawel, onder de bezielende leiding van het trainersduo Gokan Akgoz en Adil el Aiboudi is het resultaat bereikt: met een jonge spelersgroep vanuit grotendeels eigen opleiding, aangevuld met enkele ervaren krachten voor de noodzakelijke routine, is op vier wedstrijden van het einde het kampioenschap binnen!

Achtervolger Kocatepe moest punten laten liggen en dat gebeurde. Maar eerst en vooral moest ook gewoon zelf worden gewonnen van VUC. Geen simpele opgave, want een van de twee nederlagen dit seizoen was toevallig wel tegen deze Haagse tegenstander.

Maar zoals eigenlijk in alle wedstrijden, gingen we uit van eigen kracht. Ook ditmaal werd overtuigend aanvallend gestart. Niettemin waren de eerste kansjes voor de bezoekers, maar leverde dat geen resultaat voor de Hagenaars. In de 13e minuut was het onzerzijds raak. Een prima aanval met een naar binnen snijdende Soufian Charraoui, zijn schot wordt nog gestopt door VUC-doelman Rudy Lakwijk maar in de rebound is Michel Margaretha attent: 1-0.

Vijf minuten later lag de tweede treffer erin, althans dat denkt iedereen maar doellijntechnologie ontbreekt nog op dit niveau dus mag het spel ten onrechte door. En ook even later zit het ons niet mee, als Enes Ozturk zijn prachtig geplaatste vrije trap tegen de paal ziet belanden. Er volgen nog meer grote Spartaanse kansen, vooral voor Soufian Charraoui, maar het blijft bij de ene treffer voor rust.

Ook na de pauze een sterker Spartaan’20 dat geduldig combineerde op weg naar een beslissende treffer. Daar was echter een foutje van de VUC-defensie voor nodig. Ersin Akdag was zeer attent bij het slechte Haagse uitverdedigen en kapte de doelman prima uit om vervolgens de 2-0 binnen te schuiven. Met nog twintig minuten op de klok viel de definitieve beslissing en weer was het Ersin Akdag die zich doeltreffend toonde na goed voorbereidend werk van Luigino Paesch. Intussen werd bekend dat eerste achtervolger Kocatepe het noodzakelijke puntverlies had geleden en was het dus vervolgens uitspelen tot aan de champagne en het vuurwerk. Een mooi feestje op het veld en daarna in de kantine volgde!