NieuwsNieuws 2023/2024

De pupil van de week heeft meestal een bekend traject waarbij hij/zij betrokken wordt. Meedoen met de warming-up, tossen en alleen ten aanval trekken.
Dit keer kwam er een bijzonder moment bij voor  João Faria uit JO11-2. De selectie van Spartaan’20 wilde de in december overleden ouders van Assistent Coach Jerrol Neral voor de wedstrijd gedenken. João stond tijdens de 1 minuut stilte en het moment dat alle spelers Jerrol een bloem overhandigden dapper tussen de spelers in.

Spartaan’20 – Streefkerk  (2e Klasse F) 5-0

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Zonder zelf tot grote hoogte te stijgen was Spartaan’20 in alles beter, tot we bij het strafschopgebied kwamen. Daar stokten onze combinaties en werden solo’s solide afgeblokt door Streefkerk.

We hebben een blessureprobleem in ons keepersbestand. Zelfs de opgestelde Migael Essajas was niet pijnvrij. Schrikken, toen hij in botsing kwam, maar hij kon gelukkig doorgaan.

De analyses van de toevallig weer voltallig op de wal aanwezige stuurlui kwamen tijdens de rust neer op kreten als : baltempo te traag, onzuivere passing in de 16, te veel draaien op het middenveld, enz.

Prettige uitzondering was (38e minuut) de 1-0 van Kara (Wembley Paulino Reyes). Na een snelle actie van Jazz van Heyningen, ramde Kara de bal met een knappe aanname en controle in het doel.

In de rust bleken de stuurlui tot in de kleedkamers te horen te zijn geweest. Of anders zagen de Spartanen op het veld zelf ook de benodigde verbeteringen. Het loop- en baltempo werd verhoogd.

De geroutineerde Streefkerkdefensie hield echter vooralsnog stevig stand. Op het juiste moment een schouderduwtje, steeds weer ergens een been dat tijdig voor de bal werd gehouden, dat soort dingen.

Veel kansen leverden de Spartaanse inspanningen in eerste instantie misschien niet op, maar het sloopte de fysieke weerstand van de Molenlanders langzaam, maar zeker. Dat werd later pas duidelijk, toen de score in de slotfase ineens makkelijk opliep.

De enige aanvallende mogelijkheid voor Streefkerk was een vrije trap op een 25 meter van het doel, die door Swen Slob niet eens zover naast de kruising werd gemikt.

Na 55 minuten werd een afgeslagen aanval door Ilyas Oulad Ali binnen gekogeld, 2-0. Pas in de slotfase, Streefkerk was duidelijk uitgespeeld, liep de score flink op voor de thuisclub.
In minuut 80 werd aanvoerder Jazz voor de 3-0 in stelling gebracht door Nelson Bashir.
In minuut 89 combineerde Ara met Ilyas Oulad Ali, waarbij de laatste zijn tweede van de middag kon maken.
In minuut 89 scoorde Nathan Bernadina 5-0, na een fraaie actie van Lluis Baldeh Baldeh.

Volgende week, 3 februari 2024, om 15.30 uur weer een thuiswedstrijd. Pelikaan komt op bezoek voor de 2e seizoenshelft.