NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

De laatste wedstrijd van het seizoen 24/25 van ons Eerste werd van alle kanten aangegrepen om er een mooie middag van te maken!

 Het begon al voor de wedstrijd: de Club-van-100 verwelkomde zijn leden met een kop koffie en wat lekkers. En tijdens deze meeting werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook enkele ’50plus’ leden, 50 jaar aan de vereniging verbonden dus, nog eens naar voren te halen. Ze waren op 1 januari al uitvoerig toegesproken, maar hadden hun beeldje nog tegoed.

 Intussen werd op het veld de ‘staatsiefoto’ van de kampioensploeg genomen en daarna was het aan de spelers van beide ploegen om er een ontspannen en leuke wedstrijd van te maken. Wij kampioen en tegenstander De Zwerver reeds gedegradeerd, alleen de eer stond op het spel. De moeite waard was het vooral het eerste half uur en hoe! De Spartanen leken van plan een recordzege in de boeken te krijgen want al na 34 minuten stond een 5-1 stand op het bord. Het ene doelpunt was zo mogelijk nog mooier dan het andere. Nelson Bashir, Jazz van Heyningen (2x), Lluis Baldeh Baldeh, en Nathan Bernadina waren de makers, waarbij de 4-1 van Jazz aparte vermelding verdient. De boomlange keeper van De Zwerver ten spijt, schoot Jazz vanaf 25 meter de bal onhoudbaar in de bovenhoek.

Na de 5-1 viel de productie stil, ondanks een grote hoeveelheid kansen ook in de tweede helft. Het moet overigens gezegd dat De Zwerver zich niet naar de slachtbank wilde laten leiden, redelijk tegenspel bood en daarvoor in de allerlaatste minuut nog de beloning kreeg. Jermaine Bebrout had goed gekeken naar Jazz en krulde vanaf bijna dezelfde plek de 5-2 onhoudbaar achter Tuna Tekten.

 Bijzonder moment in de tweede helft was toch wel de 58e minuut: Diego Liefden werd gewisseld en zette daarmee een punt achter zijn lange en succesvolle voetbalcarriÚre bij diverse mooie clubs. Zijn laatste 58 wedstrijden deed hij dat in het Spartaan-shirt, besloten met het kampioenschap. Door een erehaag van spelers en staf en onder luid applaus van zijn in groten getale aanwezige familie verliet hij voor de laatste keer als speler het veld!

 De wedstrijd zat erop, de meiden van MO11 kwamen vervolgens de feestvreugde in de kantine verhogen vanwege hun behaalde kampioenschap, iets dat JO11-7 ook lukte. Gefeliciteerd daarmee! En daarna was het afscheid nemen van diverse mensen. Jaser Cavdar, Diego Liefden, Sany Ayeva en Jazz van Heyningen speelden hun (voorlopig?) laatste pot voetbal in ons zwarte shirt en Sany en Jazz spraken de aanwezigen ook nog even nog toe.

 De pupil van de week was ditmaal Xavier Neral, speler van JO13-4. Mooi was het dat hij uit handen van zijn oom en onze ook afscheid nemende assistent-trainer Jerrol Neral het aandenken mocht ontvangen.

De barbecue, georganiseerd door de selectie, werd vervolgens aangestoken.

 Intussen tijd voor nog wat foto’s maken Ă©n in kleinere kring in de spelersgroep wat afscheidswoorden en -cadeaus uitwisselen. En daarna kon iedere aanwezige nog lekker meegenieten van de de barbecue! Vele Spartanen hadden weer een mooie middag en avond. En…de volgende dag al weer een Spartaans feestje, maar daarover meer in een later bericht!