NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Zwervers – Spartaan’20   0 – 2
VOLLE BUIT IN WINDERIG CAPELLE

De strijd om de titel in 2F Zuid I gaat onverminderd voort. Bij CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel, een traditioneel lastige tegenstander, behaalde Spartaan’20 zaterdag een degelijke en verdiende 0-2 overwinning. Concurrent Oranje-Wit klopte vv De Alblas en blijft Spartaan’20 daardoor in het kielzog achtervolgen.

De eerste echte kansen in de wedstrijd waren voor de Capellenaren. In de 8e minuut kwam een voorzet vanaf de linkerflank. Rechtsbuiten Melivai Krolis stond vrij, maar keeper Migael Essajas tikte de bal naast. Uit de hoekschop die daarop volgde kopte de inlopende Mike Groeneveld bij de eerste paal ook naast.

Daarna was het de beurt aan Spartaan’20. Een knappe combinatie tussen Issam Ahmar-Elhank en Jazz van Heyningen leverde een minuut later een aardige kans op voor David Widarto. Helaas zonder resultaat. Kort daarna leek Spartaan’20 op 0-1 te komen via Lluis Baldeh Baldeh die werd weggestoken door Nelson Bashir. Assistent-scheidsrechter Kortlever oordeelde echter terecht buitenspel, waardoor de goal werd afgekeurd.

Er stond veel wind aan de Couwenhoekseweg en daar hadden beide ploegen behoorlijk veel last van in een best wel moeizame eerste helft. Spartaan’20 had de wind in de rug, probeerde van achteruit zorgvuldig op te bouwen maar dat lukte maar mondjesmaat. Soms was het gewoon slordig en onnauwkeurig.

Toch waren de Spartanen veelvuldig op de helft van CVV Zwervers te vinden en ondanks dat het spel niet geweldig was gebeurde er toch genoeg. Een schijnbeweging vanaf rechts van Luis werd gevolgd door een matig schot, Issam raakte de bal niet vol na een prima voorzet van Wembley Paulino Reyes en Issam schoot hoog over na een individuele actie vanaf links.

Het gevaarlijkste moment kwam in de 23e minuut toen Wembley na een hoekschop van Ilyas Oulad Alu inkopte richting de bovenhoek. Zwervers-doelman Devin van Opstal wist knap redding te brengen door de bal uit de kruising te ranselen. Zo was Spartaan’20 zonder echt indruk te maken wel de betere ploeg.

Het duurde tot de 43e minuut voor CVV Zwervers weer eens gevaarlijk werd. Het was goed dat keeper Migael Essajas zeer attent en zonder angst ingreep toen Melivai Krolis hem van dichtbij op de proef stelde na een voorzet van Gio Santos Bonaventura. Ook bij de rebound greep hij op tijd in maar even was een 1-0 achterstand nabij.

Na rust ontpopte zich veel meer een eenzijdig spelbeeld waarbij CVV Zwervers niet echt kansrijk meer werd. Aroen Orie verving Desmond Asare in de rust, het tempo werd door de Spartanen opgeschroefd en de bal ging een stuk sneller rond. Eerste wapenfeit was de vrije trap op de rand van het strafschopgebied door Ilyas die over het Capelse doel ging.

Wind tegen leek de Rotterdammers toch beter te liggen en langzaam maar zeker voelde je dat CVV Zwervers steeds meer moeite kreeg het conditioneel bij te benen. Daarnaast werd het positiespel sneller van Spartaan’20, waren de passes vooral veel strakker en zuiverder.

In de 58e minuut was het raak. Als een mes door warme boter sneed Spartaan’20 door de Capelse defensie. Na een vloeiende aanval legde Aroen vanaf de achterlijn de bal opzij waar Issam klaarstond om doeltreffend af te werken, 0-1.

Met Nathan Bernadina en Osman Tuzlu werd vers bloed ingebracht, doelpuntenmaker Issam en Diego Liefden maakten plaats. Steeds meer werd CVV Zwervers achteruit gedrongen, konden zij het amper nog belopen en het wachten was op de beslissing. In de 67e minuut voltrok Nelson het vonnis na een voorzet van Jazz en werd het zeer terecht 0-2.

Tien minuten voor het einde schoten de Capellenaren nog naast het Spartaanse doel na een misverstand achterin maar verder dan dat kwam CVV Zwervers niet meer. Nelson en David werden nog gewisseld door JaĂŻr Balrak en Ilias Chouabi en in de 90e minuut was er nog een grote kans voor Lluis, die na een steekbal van Jazz op keeper Van Opstal stuitte.

In blessuretijd werd Spartaan’20-trainer Omar Khan weggestuurd met rood door scheidsrechter Hilgersom. Na zijn gele kaart voor protesteren klapte de trainer cynisch vanwege die beslissing waarna hij vervolgens mocht inrukken. Dit ten spijt kwamen de drie punten niet meer in gevaar en werd opnieuw een lastige horde genomen onder het toeziend oog van een flink aantal Spartaan’20-supporters, die dit na afloop in de kantine nog even vierden.

Komend weekend speelt Spartaan’20 een oefenwedstrijd bij Nieuwerkerk, over twee weken, op 6 april, gaat de competitie verder met Spartaan’20-Alexandria’66 aan de Oldegaarde. Zelf blijven winnen is het devies want Oranje-Wit blijft in de nek hijgen met een gelijk aantal punten. De Dordtenaren speelden alleen Ă©Ă©n wedstrijd meer. Zij gaan op dezelfde dag op bezoek bij IFC.