NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Dani de Vetten , pupil van de week uit JO11-7, gleed soepeltjes langs de verdedigers. Hier en daar een technisch hoogstandje gebruikend om de bal mee te nemen kwam hij alleen voor de doelman van De Alblas. Een schuiver strak langs de binnenkant van de paal maakte de solo af.

Spartaan’20 – De Alblas  (2e Klasse F) 2-1

Velen trotseerden langs de lijn de vrieskou om Henny Vosselman met een minuut stilte te gedenken.
De wedstrijd tegen De Alblas zelf werd er door verstrammende spieren en moeizame ademhaling voor beide elftallen niet makkelijker door.

De inzet (we spreken opnieuw over beide elftallen) stond buiten kijf. Men probeerde er het beste van te maken, maar de verdedigingen hielden stand. Bij De Alblas goed georganiseerd en collectief. Bij Spartaan’20 door veroverde ballen afwisselend met korte, of bredere combinaties in bezit te houden.

Het leverde in het openingskwartier twee gelijkwaardige ploegen op, met de aantekening dat Jari Zijderveld van De Alblas (de ene keer komend vanaf links, de andere keer vanaf rechts) met slimme passjes voor het meeste gevaar zorgde. De 0-1 van zijn voet werd echter geannuleerd vanwege buitenspel.

In de 20e minuut kwam Spartaan’20 plots op voorsprong. Nadat eerder over en weer enkele kleine kansjes waren gemist, werd een goed voorgegeven vrije trap ingekopt door Ilyas Oulad Ali, 1-0.

Spartaan’20 doelman Migael Essajas was een paar maal de sterkste in een luchtduel door de bal weg te boksen, maar in de 37e minuut leek dat niet goed genoeg te lukken. De half geraakte bal zeilde naar het hoofd van Junior Visser die keihard op doel kopte, waar Migael zich snel hersteld had en met een geweldige reflex de bal over het doel wist te tikken. Het mooiste moment van de wedstrijd.

Vlak voor rust breekt De Alblas op rechts uit met Jesse Steegwijk, die de bal breed achter de Spartaandefensie legt. Stefan Bakker snelt toe, maar wordt in een persoonlijk duel aangetikt. Scheidsrechter Murat Baysan doet het enig juiste en wijst naar de stip. De penalty wordt vervolgens onberispelijk ingeschoten door Jari Zijderveld, 1-1.

De tweede helft begon met een offensiefje van de Alblas, vooralsnog zonder hoogtepunten. Na tien minuten was het evenwicht weer terug op het veld en weer tien minuten later was de thuisclub aan een sterke fase toe.  Meer dan hoekschoppen en vrije trappen leverde dat aanvankelijk niet op, totdat Jazz van Heyningen ineens Colin van den Berg een beslissende voorzet gaf, 2-1.

Beide ploegen bleven daarna werken aan verbetering van het eigen aantal goals, maar het aanvallende vermogen bleef ondergeschikt aan de verdedigende krachten.

Volgende week bij IFC uit betere omstandigheden?