De prestaties van onze mannen blijven zoals het hele seizoen uitermate wisselvallig. Leverden we vorige week een prima wedstrijd tegen XerxesDZB met vooral de noodzakelijke strijdlust, was het vandaag een totaal gebrek aan overtuiging. Er werden nauwelijks echte kansen gecreëerd en dat terwijl tegenstander UNIO ook echt niet groots speelde. Verschil was wel dat die mannen in bijna in elk duel en stapje beter waren en de tweede helft slim afwachtten om de genadeklap uit te delen.

UNIO kwam veel beter uit de startblokken en leek snel te gaan profiteren van de slecht georganiseerde en onzekere Spartaan-defensie. Yusuf Can in het Spartaan-doel trad echter attent op waar nodig. Pas halverwege de eerste helft het eerste Spartaanse gevaar met Trecy Kapata in kansrijke schietpositie, maar hij treuzelde te lang. Even later een treffer van UNIO die echter terecht werd geannuleerd wegens hinderlijk buitenspel. Spartaan’20 speelde zich hierna iets beter in de wedstrijd en op het half uur een fraaie doelpoging van Toy Seide van afstand, over de doelman maar ook net over de kruising. Tien minuten voor de pauze toch de 1-0 voor UNIO die wel erg simpel werd weggegeven. Een corner ging over iedereen heen maar mocht voorbij de tweede paal nog worden voor gekopt waarna Gijs Kautz namens UNIO bijna op de doellijn staande de bal mocht binnen knikken. Spartaanse schoten van Ahmed Nnafie en Toy Seide misten hierna de juiste richting en de pauze brak aan om het nodige recht te zetten, vooral ook in de Spartaanse koppies.

We leken met nieuwe goede bedoelingen de tweede helft te beginnen en trokken het spel naar ons toe. Niettemin was de eerste echte kans weer voor UNIO maar spits Menno Venhof mikte te hoog. Het meeste balbezit was hierna voor Spartaan’20, maar zodra het zestienmetergebied werd bereikt hield het ongeveer op. Toch kwam die ene grote kans op de gelijkmaker, toen tien minuten voor tijd de UNIO-doelman bij een gevaarlijke voorzet mistaste. Maar helaas, Toy Seide en Mustafa Dogan liepen elkaar in hun ijver in de weg om de bal het juiste zetje te geven. Het geloof in een goed resultaat ebde langzaam weg en helemaal toen in de 82e minuut Remco de Rijk namens UNIO een hoekschop mocht inkoppen vrijwel vergelijkbaar aan de eerste treffer: 2-0. De wedstrijd was gespeeld en in de laatste drie minuten prikte de thuisclub er via Menno Venhof nog twee binnen: 4-0!

Door de andere resultaten is nog geen veilige positie bereikt en zal volgende week in de laatste thuisbeurt tegen RVC’33 nog een keertje alles uit de kast moeten!