Senioren Zondag 1 - Wedstrijdverslagen 1516

De eerste zege van het seizoen is binnen. In en tegen Gouda behaalden onze mannen een dik verdiende 4-1 overwinning.

Met name in de eerste helft wist onze goed combinerende ploeg de Goudse verdedigers in grote verlegenheid te brengen. Gouda werd op vrijwel alle aspecten overklast en wij creëerden veel kansen door goed combinatievoetbal en uitstekende dieptepasses. De kansen leverden aanvankelijk niet het gewenste resultaat. Ook Gouda wist, zij het in mindere mate, de weg naar ons doel te vinden maar ook de Goudse aanvallers konden het net niet vinden. In de 18e minuut was het eindelijk wel raak: Mustafa Dogan gaf de niet altijd overtuigende Goudse keeper voor de eerste keer het nakijken, door een prima voorzet het juiste vervolg te geven. De machteloosheid van zowel de Goudse middenvelders als verdedigers uitte zich soms in paniekerig gedrag. Het duurde dan ook maar zeven minuten voordat we opnieuw toesloegen. Deze keer was het Toy Seide die een loepzuivere voorzet snoeihard langs de machteloze keeper in het doel kopte. En nog geen minuut later lag nummer 3 in het net. Nu was het weer Mustafa Dogan die van de Goudse wanorde gebruik wist te maken.
In het laatste kwartier van de eerste helft werd er, mede door goed keeperswerk aan beide kanten, niet meer gescoord. De Goudse trainer had kennelijk in de rust zijn manschappen uit de paniekfase weten te praten en getracht weer aan het voetballen te krijgen. Mede omdat onze aanvallende aspiraties iets minder waren dan voor rust, ontstond er zelfs nog een echte wedstrijd nadat Gouda in de 56e minuut de 1-3 op het scorebord had laten aantekenen.
Gouda trachtte met man en macht onze verdediging onder druk te zetten maar had daar te weinig kwaliteit voor in huis, waardoor juist onze ploeg de meeste ruimte kreeg en kansen creĂ«erde. Het duurde echter tot blessuretijd voordat de laatste treffer van de wedstrijd viel. Na weer een Goudse verdedigingsfout kon Quillan Donata profiteren en schoof hij de bal na een prima passje langs de Goudse goalie. Spartaan’20 mocht met een verdiende 4-1 overwinning huiswaarts, oordeelde vriend en vijand op de tribune over een wedstrijd die door scheidsrechter Mank foutloos werd geleid. Het enige smetje was het totaal van vijf gele kaarten, waarvan drie aan onze kant.