In een bij vlagen heel aantrekkelijke wedstrijd, gespeeld in een hoog tempo, wist ons 1e elftal een van de titelfavorieten met een nederlaag naar huis te sturen. Voor rust was het bezoekende TOGB een tikkie sterker en was de 0-1 een verdiende pauze-stand. Maar na de thee trokken onze mannen de wedstrijd naar zich toe mede dankzij een snelle gelijkmaker.

TOGB was de eerste helft de iets betere ploeg. Al na zeven minuten was er de eerste waarschuwing: een lob van Jim Havenaar belandde bovenop de kruising van het Spartaanse doel. Onze ploeg moest het hebben van snelle counters en dat leidde in de 18e minuut bijna tot succes. Desire Simson mocht alleen op het doel af maar schuin voor het TOGB-doel mikte hij de bal ver naast. Even later stond de 0-1 op het bord, toen Joey Lems namens TOGB ongehinderd van dichtbij uit een hoekschop mocht binnen tikken. We kropen daarna enkele keren door het oog van de naald, maar dat gold rondom de 35e minuut ook voor TOGB: Mustafa Dogan knalde uit kansrijke positie schuin voorlangs, Desire Simson kopte net over en Gino Paesch had wellicht een strafschop verdiend als hij was gaan liggen toen hij in goede schietpositie net even uit balans werd gebracht. Op slag van rust had oud-Spartaan Mouad Fissoune namens TOGB de wedstrijd in het slot kunnen gooien met een tweede Berkelse treffer, maar in vrije positie knalde hij meters over.

Onze ploeg kwam zeer scherp uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf en dat leidde binnen de minuut tot de gelijkmaker. Een voorzet zeilde over iedereen heen maar niet over het hoofd van de inlopende Toy Seide, die zijn eerste balcontact met het hoofd zag eindigen in de 1-1. Even later was het bijna 2-1 maar Desire Simson miste. Er ontspon zich vervolgens een zeer open gevecht om de punten met kansen aan beide zijden. Zo kopte Tim Mourits namens TOGB in kansrijke positie voorlangs en redde Spartaan-doelman Yusuf Can even later nog eens subliem. Met nog een kwartier op de klok bediende de uitblinkende Wembley Paulino Reyes met een steekpass Trecy Kapata op maat en die schoof beheerst de 2-1 in het net.

TOGB zette nog eens aan en voerde de druk op om de gelijkmaker te forceren, maar dat schiep juist ook ruimte voor de Spartaanse tegenstoten. Wembley kogelde rakelings naast en invaller Hans Kapata liet een unieke mogelijkheid op de beslissende 3-1 liggen door vrij voor de keeper naast te mikken. Ook een prachtige kopbal van Toy uit een hoekschop ging net over de lat, zodat het tot de laatste seconden spannend bleef. Yusuf Can bleef in het Spartaanse doel goed bij de les en voorkwam met resoluut optreden de gelijkmaker.

Een mooie zege dus die ons stevig in het linker rijtje brengt. Aanstaande zondag geen competitie en op 1 november de uitwedstrijd bij WCR.sp20-togb 18102015