Wedstrijd met twee gezichten, JHR en Spartaan’20 delen punten.
In een qua spel niet grootse maar zeker wel spannende wedstrijd bleef de derby tegen JHR onbeslist. Terwijl onze ploeg voor rust de wedstrijd feitelijk een beslissende wending had kunnen geven maar dat verzuimde, was de thuisclub van Rotterdam-West na de pauze de bovenliggende partij. Zo bezien was de puntendeling een terechte uitkomst.
JHR was in de openingsfase iets scherper en creĂ«erde al na enkele minuten de eerste grote kans maar het schot ging voorlangs. Gaandeweg de eerste helft trokken onze mannen de wedstrijd naar zich toe en bij de eerste grote kans was het direct raak. De snelle Hans Kapata speelde op de rechterflank zijn directe tegenstander knap uit en z’n voorzet was mooi op maat, niet te missen door Mustafa Dogan die aldus de 0-1 binnen tikte. Nauwelijks een minuut later was het bijna 0-2 maar Toy Seide zag zijn schot op de lat belanden. Aan de andere kant was Tutku Aygoren dicht bij de gelijkmaker maar volkomen vrij voor doelman Yusuf Can schoof hij de bal tot ontzetting van heel JHR naast. In het laatste kwartier voor de pauze regen de kansen voor ons zich aaneen. Maar Trecy Kapata mikte in prima schietposities net naast en over en broer Hans verzuimde om vrij voor de doelman af te ronden. Ook een poeier van Mustafa Dogan verdween net over de lat boven de kleine JHR-keeper Kiran Kowlesar.
Ook in de eerste minuut na de thee kregen we nog een geweldige kans op de 0-2. IsmaĂŻl Azar zette Toy Seide prima vrij voor de keeper, maar die stopte met een geweldige reflex de inzet. Wie te laat uit de kantine terug bij het veld was, miste vervolgens binnen vijf minuten de feitelijke ontknoping van de wedstrijd. Eerst was het JHR-er Marco Bouwman die de gelijkmaker op het bord zette door uit een hoekschop de 1-1 binnen te koppen terwijl geen enkele van onze verdedigers mee sprong. Een minuut later bracht Toy Seide met een prachtige controle en vlammend schot ons weer aan de leiding. Maar de vreugde duurde uitermate kort: vanaf de aftrap bracht JHR de bal in de richting van het Spartaanse doel, alwaar de centrale verdedigers verzuimden in te grijpen en misschien nog met het hoofd bij het vieren van de voorsprong waren. Mohamed Bensadik twijfelde geen seconde en prikte de 2-2 erin. Deze nieuwe tegenvaller deed onze ploeg wankelen en we mochten van geluk spreken dat Paulo Ferreira vervolgens verzuimde JHR op voorsprong te schieten bij een levensgrote kans op vier meter van het doel.
Het laatste half uur van de wedstrijd kenmerkte zich, zonder dat het gemeen was, door soms te hard spel met de nodige overtredingen, veel inzet en veel balverlies aan beide kanten. De winnende treffer leek aan beide kanten te kunnen vallen, maar de doelmannen maakten nog enkele mogelijkheden onschadelijk. Invaller Moussa Jigar was voor ons nog het dichtst bij een doelpunt maar zag zijn diagonale pegel net voor tijd prima gestopt door de JHR-goalie.