Dankzij een 3-1 zege in de uitwedstrijd bij WCR deden onze mannen maximale zaken. De beide koplopers Kocatepe en OVV speelden tegen elkaar gelijk en nummer drie TOGB leed opnieuw een nederlaag. Hierdoor is de kop van de ranglijst weer in het vizier en moet nu de goede lijn van de afgelopen weken worden doorgezet om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.
Onze ploeg leek in Rhoon een gemakkelijke middag tegemoet te gaan toen we al na drie minuten op een 1-0 voorsprong kwamen dankzij een door IsmaĂŻl Azar benutte penalty, toegekend nadat Mustafa Dogan tegen de grond was gewerkt in het zestienmetergebied. Er volgde een lange periode van veelvuldig balbezit door de Spartanen. Maar wat men zichzelf mocht verwijten was dat alle aanvalsopzetten te weinig doortastend waren en zonder enige snelheid, waardoor er nauwelijks gevaar werd gesticht voor het WCR-doel. WCR bracht er voetballend nog minder van terecht, maar loerde met succes wel op een enkele kans uit een snelle tegenstoot. Na een half uur was dom balverlies op het middenveld de oorzaak van de overigens fraaie gelijkmaker. Leandro Cardoso ging razendsnel diep over de rechterflank en zijn strakke voorzet kon door Jeffrey Querido tot 1-1 worden gepromoveerd. Het gaf WCR het nodige vertrouwen en er ontstond direct een meer gelijkwaardig spelbeeld tot aan de rust.
Na de thee was er opnieuw een snelle strafschop voor ons. Nu werd Toy Seide onjuist naar het gras gewerkt en wederom was het IsmaĂŻl Azar die het vonnis mocht voltrekken en niet faalde: 1-2. We maakten niet de fout van voor de pauze en hielden nu goed de druk op WCR, hetgeen halverwege de tweede helft leidde tot de op dat moment logische derde treffer. Mustafa Dogan schoot van behoorlijke afstand fraai binnen.
De wedstrijd kabbelde hierna enigszins gezapig voort. Zonder enige aanleiding sloeg met nog zes officiële minuten ineens de vlam in de pan, toen Jerrel Paskald en Ismaïl Azar elkaar zonder een bal in de buurt onheus bejegenden en vervolgens vele spelers zich ermee gingen bemoeien, al dan niet als vredestichters. Scheidsrechter De Groot trok rood voor beide kemphanen en oordeelde het verstandig om beide ploegen te laten afkoelen in de kleedkamers. Na een onderbreking van tien minuten werd de partij hervat. Hoewel er geen treffers meer vielen, had dat zeker nog gekund. Eerst raakte WCR uit een snel genomen vrije trap de paal, en daarna raakten onze mannen aan de andere kant zelfs tweemaal het aluminium.
Slotconclusie na afloop: geen al te hoogstaande partij, wel kunnen we stiekem richting bovenste plaatsen kijken, maar het spel moet dan echt nog beter.