NieuwsNieuws 2023/2024

NIEUWENHOORN – SPARTAAN’20: 0 – 2

OVERWINNING VAN HET COLLECTIEF OP NIEUWENHOORN

Na de uitschakeling voor de KNVB Beker tegen vv Capelle vorige week en een vrij weekend stond dinsdagavond voor Spartaan’20 opnieuw een duel tegen een Vierde Divisionist op het programma.
Na de verpletterende 1-5 nederlaag, een dreun voor Nieuwenhoorn tegen vv Zwaluwen afgelopen zaterdag, had de thuisclub iets goed te maken.

Spartaan’20 startte matig in de uitwedstrijd in de achtste finale voor de BetCity Cup en Nieuwenhoorn was de eerste 25 minuten de betere ploeg. Het kreeg ook prima kansen, maar als we Ă©Ă©n opvallende naam moeten noemen was het in die fase doelman Migael Essajas. Een kopbal van Brandon Noordermeer ging nog net naast, pogingen van opnieuw Noordermeer van dichtbij na een combinatie door het centrum en een schot van Fabian Boekholt vanaf zestien meter werden vakkundig door Essajas uit het Spartaanse doel geranseld en onschadelijk gemaakt.

Stelde Spartaan’20 daar dan niets tegenover? Ondanks het slordige begin waarin de opbouw door Nieuwenhoorn vroeg werd verstoord moest hun doelman toch Ă©Ă©n keer de vingertoppen gebruiken om een schuiver van Nelson Bashir tot corner te verwerken.

Na een half uur kwam Spartaan’20, op dat moment tegen de verhouding in, op 0-1 via een droge knal van Nathan Bernadina na een aanval over rechts. Eigenlijk knakte er toen al iets bij Nieuwenhoorn en was het even de kluts kwijt. Hun overwicht had immers niets opgeleverd.

Er werd kort daarna nog een bal hard over het Nieuwenhoornse doel geschoten. Zonder noemenswaardige problemen haalde Spartaan’20 de rust met de voorsprong. Dat spelbeeld continueerde zich na de pauze. Met letterlijk vereende krachten en zonder echte uitblinkers werd er in de tweede helft geen enkele kans meer weggegeven door een hecht collectief dat alle gaten voor elkaar dichtliep. Het was een groep die elkaar wilde helpen, corrigeerde waar nodig en daardoor echt geen moment in gevaar kwam.

Mooi om te zien dat men steeds een moment eerder bij de bal was en niemand in de soms pittige duels verzaakte. Het liet de felheid zien die in het begin ontbrak. Een knap resultaat kwam steeds dichterbij en met af en toe zelf speldenprikken was Spartaan’20 in het restant van de wedstrijd de bovenliggende partij zonder dat er echt heel veel grote kansen werden gecreĂ«erd.

Een kopbal van Jazz van Heyningen tikte de keeper wel uit de kruising en Karim Wembley Paulino Reyes verdiende eigenlijk nog een strafschop die door de scheidsrechter echter werd weggewuifd.

Daar waar Essajas in de eerste helft echt nog enkele keren moest ingrijpen speelden de verdedigers voor hem nu een puike tweede helft, bleef het middenveldprima overeind en door keihard werken kwam in de slotfase zelfs de verdiende 0-2 op het bord.

De invallers deden ook een duit in het zakje als aandeel in de uiteindelijke zege waarmee nog eens werd bevestigd dat dit een overwinning van de hele ploeg was. Diego Liefden ging kort voor tijd mee naar voren en rondde een voorzet van Lluis Baldeh Baldeh keurig af door de bal langs de keeper te tikken, 0-2.

Het was zo’n eerder genoemde plaagstoot, waarmee de wedstrijd werd beslist en Spartaan’20 zich terecht plaatste voor de kwartfinales. Daarin treft het in Smitshoek, dat SHO met 3-2 uitschakelde, opnieuw een tegenstander uit de 4e Divisie.

Verder houdt Spartaan’20 het goede gevoel vast van de laatste weken om de kampioenschapsrace met vertrouwen voort te zetten. Zaterdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen CVV Zwervers, dat in de voorbije weken de andere titelkandidaten Oranje Wit en IFC over de knie legde. Met de scherpte en concentratie van vanavond in het slot van de eerste maar met name de tweede helft en er opnieuw als een sterk collectief te staan, het eigen spelletje te spelen en de steun van vele Spartanen langs de zijlijn aan de Couwenhoekseweg moet een goed resultaat opnieuw kunnen.

Maar laat de winst van de Capellenaren op onze concurrenten wel een waarschuwing zijn. Nog een waarschuwing: de wedstrijd is om 14.00 uur en aangezien men weer drukte verwacht op de rondwegen bij Rotterdam is op tijd van huis gaan een tip.