NieuwsNieuws 2023/2024Zaterdag 1

Duane-Jordann Pinas, de technisch sterke pupil van de week uit JO12-1, zette de keeper op het verkeerde been  en tikte beheerst binnen. De twee eerste doelpunten in de echte wedstrijd vertoonden er een grote gelijkenis mee.

Spartaan’20 – VVGZ  (2e Klasse F) 6-3

Wat een weer op de Oldegaarde. Tijdens de wedstrijd Spartaan’20 – VVGZ regende het pijpenstelen, kansen en doelpunten.

Gedurende 10 minuten na de aftrap zag je het verschil in aanpak bij de twee ploegen. Spartaan’20 probeerde met opbouwen (van achteruit combinerend ) terreinwinst te boeken. VVGZ pakte het wat directer aan en probeerde met lange, hoge ballen in het centrum van de thuisclub gevaar te stichten.

Waar de thuisclub zijn combinaties steeds onderbroken zag worden, zag de VVGZ tactiek er toch wat gevaarlijker uit, maar ook de Spartaanse achterhoede bleef overeind.

In de 10e minuut was de eerste combinatie van Spartaan’20 die doorliep tot in het strafschopgebied meteen raak, een paar minuten later gevolgd door de 2-0. Achtereenvolgens Jazz van Heyningen en Nathan Bernardina tikten de bal langs het standbeen van keeper Yordi Godijn, zoals ze het de pupil van de week hadden zien doen.

Weer een paar minuten later, de klok stond pas op 18 minuten gespeeld, was er een snelle Spartaanse aanval over links, een voorzet die de doelman net niet wist te onderscheppen en Jazz van Heyningen bracht de 3-0 op het bord.

Wedstrijd gespeeld? Nee, dat was te simpel gedacht, want in de 20e minuut kwamen de Zwijndrechter Geluksvogels terug tot 3-1. Spartaankeeper Migael Essajas deed net een paar passen naar voren toen Remco Wuister een stuitende bal slim over hem heen lobde.

Na 30 minuten, net toen een drukbezochte kantine over het aantal gemiste kansen begon te mompelen, werd een scherpe voorzet vanaf links door Jair Balrak binnengegleden, 4-1. Dat was het laatste wapenfeit tot aan de rust.

In diezelfde drukbezochte kantine had niet eens iedereen in de gaten dat de tweede helft zojuist begonnen was. Daardoor miste ook uw verslaggever de 5-1 van David Widarto. Sorry, David, maak er gerust nog meer, wanneer ik wel sta te kijken.

Daarna leken de zwart-witten het wel mooi te vinden, zo. VVGZ begon langdurig op de Spartaanhelft te spelen. Aanvankelijk zonder succes, maar allengs kwamen er meer kansjes die Migael Essajas tot handelen dwongen. Drie keer lukte hem dat, maar bij een 4e kans verkleinde Wesley de Hoog de achterstand in de 70e minuut tot 5-2. En nog bleef Spartaan’20 in de verdediging hangen. Die verdediging deed gelukkig wel goed werk, maar iedereen voelde dat een derde treffer voor VVGZ mogelijk was.

Tot opluchting van de in groten getale aanwezige Club-Van-100-leden maakte Lluis Baldeh Bahlde er in de 83e minuut 6-2 van. Het slotakkoord was, bij het ingaan van de “blessuretijd”, voor Denzel dos Santos die de eindstand op 6-3 bracht.

Hulde aan beide ploegen die in rottige omstandigheden zo’n spektakel voorschotelen. In zo’n geval kies ik geen “man van de wedstrijd”.

Ik kies wel een “man van NA de wedstrijd”: RenĂ© Degenkamp van Het Wapen van Degenkamp.
Deze voortreffelijke cateraar sponsorde de vergadering van de Club-Van-100 op een bijzondere manier. Hij voorzag een ieder van heerlijke raps, smakelijke en prachtig opgemaakte schaaltjes met saladehapjes en sateetjes.

Op de foto geven pupil van de week  Duane-Jordann Pinas en sponsor Rene Degenkamp elkaar de hand, onder toeziend oog van voorzitter Cerano Bakker. Met enkele sfeervolle overzichten.