NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Het feestje is gevierd en nog 2 wedstrijden om ‘relaxed’ de competitie uit te spelen, met die gedachte reisde Spartaan’20 1 naar de verste (!) tegenstander, het op 30 km van de Oldegaarde gelegen vv Streefkerk. Hoewel, voor de Spartaanse supporters die de fiets namen was het een stuk korter: 19,7 kilometer via het pontje Ridderkerk-Kinderdijk. Enkele deden dat ook en maakten er tegelijk een toeristisch tripje van.

Op het fraai in de polder Alblasserwaard gelegen complex werd het een wedstrijd in een laag tempo, ongetwijfeld veroorzaakt door de drukkende warmte. Er was ook sprake van de nodige onzorgvuldigheid, dat in de 21e minuut ook de oorzaak was van een 1-0 achterstand. Een te korte terugspeelbal dwong keeper Miguel Essajas tot een moeilijke redding, waarbij hij ook de tegenstander raakte en de scheidsrechter naar de stip wees. Streefkerker Emilio Prins schoot de penalty binnen.

Steeds als Spartaan’20 aanzette, leidde dat tot kansen, maar er was ook een strafschop nodig voor de 1-1. Nelson Bashir werd vastgehouden, Jair Balra(a)k schoot de elfmeter feilloos in. En net voor de rust was het Nelson die de 1-2 kon binnentikken na een assist van Collin van den Berg.

In de tweede helft ongeveer hetzelfde beeld. Spartaan’20 veel kansen maar de scherpte in de afwerking ontbrak, Streefkerk af en toe goede kansen uit de snelle counters. In de 65e en 69e minuut zorgden Jazzley van Heyningen en Jair Balrak gezamenlijk voor de 1-4 eindstand, met ieder een treffer plus een assist.

Na afloop zijn team en staf nog gezellig gaan eten in Rotterdam. Extra gezelligheid is er volgende week rondom de laatste thuiswedstrijd ook: de Club van 100 houdt zijn laatste ‘meet & greet’ van dit seizoen met een ontvangst vanaf 13.30 uur en na afloop verzorgt de selectie een bbq!

Zaterdag 25 mei 14.30 uur: Spartaan’20 – De Zwerver, laatste wedstrijd van het seizoen, met gezelligheid vooraf Ă©n na afloop met de Club van 100