NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Spartaan’20 1 kampioen en terug in de 1e klasse!

Het moest gaan gebeuren, alles was in gereedheid gebracht voor een mooi feest: de kampioenswedstrijd tegen de overigens niet te onderschatten tegenstander IFC, immers de laatste tegenstander waartegen nog puntenverlies werd geleden voordat de zegereeks op weg naar het kampioenschap begon.

De publieke belangstelling was groot, hetgeen voor een prachtige ambiance zorgde.

Vooraf was er voor de spelers een extra video pep-talk van een aantal voormalige Spartanen:

917fa126-4171-4fdd-8a7f-cd515d0ef879

De in groten getale aanwezig jeugd zorgde voor de erehaag bij het betreden van het veld:

kampioenswedstrijd opkomst veld

Voor de aftrap toch een moment van grote stilte, van respect voor de deze week overleden Leon van Pul, die als jeugdtrainer ook nog enkele spelers van vandaag onder zijn hoede had. Mooi dat ook op veld 3, precies tegelijk, team O23 hetzelfde gebaar maakte.

Daarna kon de wedstrijd los. We houden het verslag ditmaal kort. Het was niet de beste pot voetbal van dit mooie seizoen, maar de mannen deden wel wat ze moesten doen: voor de twaalfde keer op rij winnen. Het enige doelpunt kwam van de voet van Nathan Bernadina, die in de 21e minuut op doel schoot en zijn inzet van richting zag veranderd waardoor IFC-doelman Jeroen de Veij kansloos was: 1-0. IFC kreeg wel een aantal mogelijkheden om tegen te scoren, maar dan was rots in de branding Migael Essajas steeds attent. Spartaan’20 hield de hele wedstrijd een overwicht en kreeg na rust de betere kansen om de voorsprong veilig te vergroten. Slordige afwerking Ă©n de goede doelman verhinderden dat, waardoor iedereen toch gespannen bleef tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende, pas 24-jarige arbiter Timo van der Velden. Daarna kon feest los, met een grootse huldiging op het veld.

Het feest daarna in de kantine en op het volle terras was zo mogelijk nog grootser. De DJ zorgde voor opzwepende muziek van en voor deze generatie spelers en die namen zelf ook het podium:

IMG_7755

De felicitaties zijn voor iedereen! Natuurlijk voor de spelers die het moesten doen, de staf die wekelijks zorgt voor een scherpe instelling en voor de bestuurlijke organisatie. Maar…niet in de laatste plaats ook voor de vele vrijwilligers op het terrein en achter de bar! Dank voor jullie wekelijkse inzet!

Er zijn natuurlijk vele, vele foto’s en filmpjes gemaakt, ongetwijfeld circuleren er al heel veel via ieders ‘social media’. Op VoetbalRotterdam.nl vind je ook een mooie reportage van vaste fotograaf Johan Sepers. Meer foto’s van hem, eventueel ook te bestellen, van de wedstrijd en huldiging: https://johansepers.nl/