JO21Wedstrijdverslagen

1 punt voor O21 uit bij Go Ahead Eagles

Nadat afgelopen weekend voor ons O21 elftal de kop eraf was met 3 punten tegen AFC O21 stond vanavond al de 2e competitie wedstrijd in de Divisie 3 A. Spartaan’20 moest al vroeg vertrekken uit Rotterdam om op tijd aan de aftrap te verschijnen op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Op een natuur grasveld stuurde trainer Wayne Delgado Dos Santos de volgende spelers het veld in: Andu, Giornny, Daan, Urgill (82’ Isidor), Jamir, Mikail, Rudjelo (79’ Cheickna), Aroen (45’ Alae Edinne), Jazz, Amine (57’ Mo M) en Ayrton.

Omdat Go Ahead zijn eerste competitiewedstrijd uit bij Zeeburgia met 1-3 won begonnen beide elftallen met 3 punten aan de aftrap. Afgelopen seizoen eindigde de competitiewedstrijd thuis tegen Go Ahead op de Oldegaarde in 2-2. Het begin van de wedstrijd was 50/50 in Twello. In het eerste kwartier waren er over en weer kansjes.
Jazz en Ayrton schoten op goal na een pass van Rudjelo die opkwam aan de rechterkant, maar de keeper kon makkelijk oprapen.

Go Ahead kreeg vooral kansen uit lange ballen en vroege voorzetten vanaf de zijkanten. In de 23e minuut nam Aroen een vrije trap en lepelde de bal richting 2e paal waar Rudjelo vrij kwam. Helaas kon hij de bal niet voldoende raken.

Niet veel later ging het voor ons fout in de opbouw. Daan speelde iets te nonchalant de bal naar voren en deze werd onderschept door GAE. Daan die in al zijn goede bedoelingen de slechte pass snel wilde herstellen stapte te gretig in en was weg in het centrum. Hier profiteerden de Eagles van en scoorden simpel 1-0.

De Spartanen lieten al veel beter spel zien dan afgelopen zaterdag tegen AFC, maar dit werd niet uitgedrukt in de score. Toch kregen we vlak voor rust nog de kans om met opgeheven hoofd de kleedkamer in te gaan. Aroen gaf een prachtig steekballetje op Jazz die 1 op 1 voor de keeper kwam. Jazz besloot de bal te chippen, maar helaas passeerde hij hier de keeper van Go Ahead niet mee.

In de kleedkamer aan de thee was toch het gevoel dat er iets te halen viel. Met in het achterhoofd dat de terugreis naar Rotterdam wel heel zuur zou zijn zonder punten ging Spartaan weer het veld op. Go Ahead kwam ook goed de kleedkamer uit en had de eerste 10 minuten van de 2e helft het betere van het spel. Spartaan werd terug gedrongen op eigen helft. Mikail gaf op een gevaarlijke positie, randje strafschopgebied, een onnodige vrije trap weg die door Go Ahead op de paal werd geschoten. Een waarschuwing voor de O21.

Bij vlagen kwam Spartaan’20 toch zeker ook aan voetballen toe. Zo kon Jazz vrij koppen in de 16meter van de Deventernaren, maar meer dan een kansje was het niet. Waren alle alarmbellen niet al afgegaan, dan gingen ze nogmaals. Na een vloeiende aanval van Go Ahead haalde Jamir de bal van de lijn. Zo bleef het 1-0.
Met Ayrton in de spits is het altijd gevaarlijk voorin. Ook als je het niet verwacht. Een simpele terugspeelbal van Go Ahead, maar Ayrton zette druk en de keeper wist het even niet meer en gaf een corner weg.

In de 85e minuut de kans voor Go Ahead om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit feestje ging gelukkig niet door, want Andu keepte weer voortreffelijk. Het slotoffensief met o.a. invallers Cheickna, Isidor en Mo zorgde ervoor dat Spartaan in de counter nog altijd scherp was. Met minuut 89 op de klok een diepe bal, waar Ayrton op liep, leek voor de keeper. Of toch Ayrton. Keeper te laat? Jazeker, vond arbiter J.C. Jensch. Penalty Spartaan’20.

Aanvoerder Jazz pakte zijn verantwoordelijkheid en legde de bal op de stip, hij liet zich niet gek maken door menig Go Ahead speler die de penaltystip nog probeerde te bewerken en schoot ijskoud binnen, 1-1 met nog 5 minuten te gaan. Met een resultaat binnen handbereik en de bus al warm draaiend, bikkelt O21 zich door de blessuretijd.

Weer een resultaat voor Spartaan20. Dit maal 1 punt. Over de hele wedstrijd gezien een terechte puntendeling met Go Ahead Eagles.

Zaterdag wacht de volgende wedstrijd, uit tegen FC Den Bosch (14.30u aftrap, in stadion De Vliert)