NieuwsNieuws 2018/2019

Spartaan’20 nieuwjaarsreceptie  2019

Al weer voor de 63e keer hielden we volgens traditie de Nieuwjaarsreceptie op 1 januari. En net als vele voorgaande keren leverde het een uitermate goed gevulde kantine op, waarin het tot lang na het officieel gemelde einde nog lekker druk en gezellig bleef!

Nadat eerst de jubilarissen waren ontvangen in de bestuurskamer, zette voorzitter Leandro Lopes zich rond half vijf aan zijn nieuwjaarstoespraak. “20-19 en als je dat omdraait in 19-20 hebben we het over ons oprichtingsjaar”. De voorzitter verbond op die manier een korte terugblik op het ontstaan van onze vereniging met het jaar dat is begonnen en waarin zeker ook al veel aandacht zal uitgaan naar de voorbereidingen op het 100-jarig bestaan in “20-20”.

Leandro benoemde graag de zaken waarop we ook vandaag als club trots kunnen zijn en blijven, maar stond daarna ook stil bij de steeds nieuwe uitdagingen waarvoor onze organisatie staat. Sportief loopt het naar wens, over de vrijwilligers-betrokkenheid hebben we niet te klagen en financieel gaat het ook goed. Toch moeten we steeds vooruit blijven kijken als het gaat om onze toekomst. En ook als het gaat om de maatschappelijke taak waarop óók wij als vereniging worden aangesproken. Het bevorderen van een rookvrije generatie in de toekomst is zo’n ding. De voorzitter gaf een korte toelichting op het genomen bestuursbesluit om het eigen complex rookvrij te verklaren per 1 januari. De nieuwjaarsboodschap werd afgesloten met de oproep aan allen om er samen een mooi 2019 van te maken.

 

Hierna was de eer aan Ed Goverde om, toegelicht met wat bijzonderheden uit het archief, de jubilarissen een voor een naar voren te roepen om de hen toekomende onderscheiding uit te reiken.

En zoals gezegd, na al dat officiële bleef het nog lang gezellig toeven!