NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

De Alblas – Spartaan’20   0 – 4
GEEN TWIJFEL MEER

Eigenlijk twijfelt niemand meer aan een goede afloop en is het niet meer de vraag “of” maar “wanneer” Spartaan’20 kampioen wordt in de tweede klasse. Zeker niet na de uitermate makkelijke zege op vv De Alblas in Alblasserdam.

Met 0-4 werd de tegenstander behoorlijk overtuigend van het veld gepoetst en als Spartaan’20 iets zorgvuldiger was geweest waren dubbele cijfers echt mogelijk geweest. Omdat Oranje Wit als enige overgebleven concurrent geen misstap maakte werd het feestje uitgesteld en eigenlijk vond geen Spartaner dat erg. Vanwege 4 mei Dodenherdenking zou toch geen kampioensfeest worden gevierd omdat dat ongepast is. Daarnaast is het natuurlijk ook leuker om in een thuiswedstrijd de titel te veroveren.

Geen moment is er sprake geweest van een mogelijke bananenschil of echte wedstrijd bij De Alblas. Het klassenverschil was al vanaf het begin duidelijk en de hele wedstrijd was Spartaan’20 dominant. Er werd goed druk gehouden op de verdediging en eigenlijk werd er voortdurend maar op Ă©Ă©n helft gevoetbald.

Het aantal kansen dat de Rotterdammers creëerden was zeker in de eerste helft groot. Zo stuitte Lluis Baldeh Baldeh al in de 4e minuut na een steekbal van Jazz van Heyningen op doelman Sander van Groningen en lukte het andersom Jazz vier minuten later niet de bal binnen te schieten na een prima hoekschop van Lluis. Met nog geen kwartier op de klok kreeg Jazz de allergrootste kans. Na een prachtige schaar van Nelson Bashir volgde een wat lompe verdedigende actie en mocht Jazz aanleggen vanaf de penaltystip. Helaas werd de strafschop slecht genomen (naast).

Maar zo combineerde Spartaan’20 naar hartelust en was het, ondanks af en toe slordig balverlies door nonchalance, wachten op de eerste treffer. Eerst was er na een half uur spelen nog een vloeiende aanval, met als schakels Aroen Orie, David Widarto en Nelson, waarbij laatstgenoemde sluitpost van Groningen van De Alblas op zijn weg vond.

Een minuut later was het wel bingo met een prachtige goal. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde Lluis, die sowieso lekker in de wedstrijd zat, vernietigend uit en verdween de bal achter de zwevende keeper Sander van Groningen in het net: 0-1.

Hoewel Spartaan’20 geen enkel gevaar had te duchten van de tegenstander haalde iedereen toch opgelucht adem dat er een voorsprong op het bord stond. Deze stand bleef zo tot halverwege al was er nog wel een poging van Issam Ahmar-Elhank die na een kaats van Nelson niet ver naast schoot.

Na de pauze begon Spartaan’20 furieus en wilde het het duel snel beslissen. David haalde in de 48e minuut de achterlijn, legde de bal terug op Nelson die bij het passeren van zijn opponent met een sleepbeweging werd gevloerd. Nu mocht Lluis de door scheidsrechter van Daal uit Heeswijk-Dinther toegekende strafschop nemen en dat deed hij onberispelijk: 0-2.

Pal daarna viel het mooiste doelpunt van deze zonnige middag. Een afgemeten voorzet van David werd in de 54e minuut door Nelson met een omhaal zeer fraai afgerond in de uiterste hoek en dat leverde zelfs applaus op van de thuissupporters van De Alblas, 0-3.

Daarmee zat de wedstrijd feitelijk op slot. Toch waren er nog wel wat mogelijkheden. David schoot in de 60e minuut over en invaller Nathan Bernadina hoefde een voorzet van Lluis, die De Alblas-linksback Danny Kortleve weer eens doldraaide, alleen maar binnen te tikken maar hij miste jammerlijk. Trainer Omar Khan paste wat wissels toe, zo kabbelde de tweede helft wat voort en was de angel ook wel een beetje uit het spel van Spartaan’20 verdwenen.

Uiteindelijk was de 0-4 er eentje voor de statistieken. Jair Balrak rondde keurig af na een voorzet van Lluis in de 88e minuut. Overigens mag voor dezelfde statistieken nog wel even gemeld worden dat Spartaan’20 nul schoten op doel tegen kreeg, een compliment voor de defensie.

Al met al een regelmatige overwinning. Tevreden gezichten bij de (met een flink aantal) aanwezige Spartanen die volgende week na afloop tegen IFC aan de Oldegaarde hopelijk alleen nog maar vrolijker kijken.

Want dan is winst op IFC, waar Spartaan’20 uit 1-1 speelde, voldoende voor een terugkeer naar de eerste klasse.