NieuwsNieuws 2023/2024

Weer 3 punten voor Spartaan’20

Spartaan’20 – Spirit  2-0

De eerste 10 minuten van deze wedstrijd waren eigenlijk al kenmerkend voor de hele wedstrijd. Spartaan’20 kreeg alle ruimte om via de flanken op te bouwen naar het strafschopgebied van Spirit en raakte daar de bal kwijt. En Spirit kwam met de lange bal en de hoge voorzet richting hun kopsterke  voorwaartsen.

Echt uitgespeelde kansen leverden die verschillen in speelstijl niet op, hoewel Spartaan’20 eenmaal flink mazzelde bij een goede aanval van de Oudekerkers. De fysiek sterke Lukas Bos maakte het drie Spartanen, waaronder keeper Migael Essajas, knap lastig. Met vereende krachten hield de thuisclub het doel schoon.

Bij beide teams was er af en toe een slordigheidje, waaruit veelbelovende situaties ontstonden, maar toch steeds niet  werden verzilverd. Hetgeen mede te danken was aan beide doelmannen, vooral Sean Luthart (Spirit) bleek klemvast en overheersend bij hoge ballen.

Rond de 30e minuut probeerde Lluis Baldeh Baldeh een afgeslagen bal met een omhaal naar het doel te sturen, maar hij raakte de bal maar half. Met een boogje viel de bal tegen Lluis’ been en stuitte vervolgens voor de voeten van Nelson Bashir die de 1-0 voor Spartaan’20 op het bord bracht.

Langs de lijn werd nog geopperd dat de bal ook de hand van Lluis Baldeh Baldeh had geraakt. De goed opgestelde scheidsrechter Bezemer wees echter naar het midden.

Nauwelijks 3 minuten later dribbelt Lluis Baldeh Baldeh vanaf rechts naar binnen, Nelson Bashir leidt de Spiritverdediging af met een diagonale loopactie en Lluis schiet met links op het doel.
Kruising! 2-0!
Vroeger zag je dit alleen van Arjen Robben.

In de blessuretijd nog een vrije trap van Jazz van Heyningen op 30 meter van het doel. Sean Luthart redt fenomenaal en even later is het rust.

Het verhaal in de tweede helft kunnen we simpel houden. Spirit had al veel krachten verbruikt om een extra puntje te pakken in de strijd tegen de verscherpte degradatie. Nu kwamen ze steeds een stapje tekort om de Rotterdamse combinaties te onderbreken. Vooral over de flanken kwam de thuisclub keer op keer gevaarlijk door.

Desondanks liep het in het strafschopgebied nog steeds spaak, omdat de Oudekerkers zich met grote inzet (en uiterst sportief!) bleven verdedigen. Bijna kreeg dit optreden nog een verdiende beloning met de aansluitingstreffer van Ruben Slooff, maar Spartaan’20 had opnieuw het geluk van de ware koploper.

De enige onbehouwen actie kwam op naam van een Spartaan en gaf Spirit een adrenalinestoot voor een laatste offensief. De slotfase werd hierdoor ongekend levendig met razendsnelle omschakelingen en uitblinkende keepers. Nog een keer kroop Spirit door het oog van de naald toen Lluis op de lat kogelde.

Het bleef bij 2-0, waardoor Spartaan’20 nog steeds  al zijn thuiswedstrijden winnend afsloot. Volgende week uit naar EBOH.