NieuwsNieuws 2023/2024

Ons Eerste heeft in de kwartfinale van de BetCity Cup (een bekertoernooi georganiseerd door VoetbalRotterdam.nl) voor een enorme stunt gezorgd: het twee klassen hoger spelende Smitshoek werd na een 1-3 achterstand met 4-3 verslagen. Dankzij de aantekeningen van Frans Stukart, waarvoor dank, komen we tot het volgende verslag.

De wedstrijd was van begin tot eind een spektakelstuk en een van de beste partijen van ons vlaggenschip dit seizoen. Smitshoek, met de ex-profs Luigi Bruins en Ryan Koolwijk in de gelederen, kreeg de eerste kansen en nam in de 12e minuut de leiding. Maar Spartaan’20 was niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden en bood voetballend prima tegenspel. Dat leidde in de 19e minuut tot de 1-1. Uit een mooie aanval legde Jazz van Heyningen terug op David Widarto die raak mikte.

Halverwege de eerste helft was het dan weer aan Smitshoek, een schot vanaf de hoek strafschopgebied verdween diagonaal fraai in de kruising: 1-2, wat ook de ruststand werd.

Snel na de pauze leek Smitshoek de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 56e minuut viel de 1-3, een mooie treffer na een snelle aanval. Maar de Spartanen rechtten de ruggen en de ene na de andere aanval ging richting Smitshoek-doel. In de 71e minuut was het Nelson Bashir die voor de 2-3 aansluitingstreffer zorgde en zeven minuten later werkte Karim Paulino Reyes de gelijkmaker binnen. Spartaan’20 was de betere ploeg en rook de kans op een stunt, die er ook kwam. In de 82e minuut zorgde invaller Jair Balrak op prachtige wijze met ‘buitenkantje voet’ voor de 4-3.

Smitshoek zette nog even aan om de gelijkmaker af te dwingen, de Spartanen moesten achteruit maar hielden stand. De dikverdiende 4-3 bleef op het bord.

De halve finale is op dinsdag 23 april: Spartaan’20 – winnaar Heerjansdam-Spijkenisse